Статті

Стипендіат програми «Завтра.UA» взяв участь в естафеті передачі олімпійського вогню

5 травня 2008 року в місті Санья на острові Хайнань (КНР) стипендіат програми «Завтра.UA» Олексій Бараш взяв участь в естафеті передачі Олімпійського Вогню. Він прийняв факел і проніс його близько 200 метрів.

Олексій Бараш став одним з п’яти представників України, які відбули до Китаю для участі в церемонії. Згідно з умовами відбору, що проводився компанією спонсором Олімпійських Ігор 2008 у Пекіні, факелоносцем міг стати кожен, хто втілив в життя принцип «Долати бар’єри, щоб змінювати життя на краще».

Окрім Олексія Бараша, на думку членів спеціальної ради, які відбирали учасників естафети, цей принцип втілили дитячий кардіохірург Ілля Ємець, адвокат Ольга Мелень, телеведучий Савік Шустер, керівник добродійного товариства Раїса Кравченко.

Естафета олімпійського вогню проходить під девізом «Запали вогонь, розділи мрію», її довжина – 137 тисяч кілометрів – є найбільшою в історії Олімпійських Ігор. Всього в естафеті передачі Олімпійського Вогню візьмуть участь 15 тисяч чоловік.

Олексій Бараш – стипендіат програми «Завтра.UA» 2007 року. Закінчив Національний Університет «Києво-Могилянська Академія» за фахом «біологія». Працює ембріологом клініки репродуктивної медицини «Надія».

закрити