Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» реалізують проект «Заповідник» у Національному природному парку «Гомільшанські ліси» на Харківщині

З 21 до 31 липня 2009 року в рамках проекту «Заповідник–2009» стипендіати Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука візьмуть участь у реалізації проекту в Національному природному парку «Гомільшанські ліси», що знаходиться на Харківщині.

Учасники проекту проведуть соціологічно-просвітницьке опитування місцевого населення та відпочиваючих з метою виявлення рівня обізнаності про існування НПП «Гомільшанські ліси» та інших об’єктів природно-заповідного фонду, з просвітньою метою розкажуть про задачі, які вирішує Національній природній парк. Окрім того, стипендіати візьмуть участь в облаштуванні екологічної стежки «Алано-Болгарське городище», нададуть допомогу науковим співробітникам у пошуку та реєстрації окремих видів рослин, та приберуть сміття на території парку.

Гомільшанські ліси — це кілька великих лісових масивів, що розташовані на берегах Сіверського Донця та вздовж річки Гомольші. Разом вони створюють один з найбільших масивів нагірних дібров на Харківщині. Завдання Національного парку, який відноситься до однієї з найвищих категорій природоохоронних територій — зберегти це унікальне природне надбання. Окрім того, територія парку містить пам’ятки про важливі історичні події – руїни Зміївського козацького монастиря, останнього пристанища козацтва в Україні.

Детальніше про НПП «Гомільшанські ліси» на сайті: http://gomolsha.org.ua

закрити