Статті

10 липня стипендіати програми «Завтра.UA» розпочнуть реалізацію проекту «Заповідник-2010»

10 липня стипендіати Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука розпочнуть реалізацію соціального проекту «Заповідник-2010». Протягом липня та серпня волонтери працюватимуть на таких об’єктах: Державний історико-культурний заповідник «Буша» у Вінницькій області, Білгород-Дністровська фортеця в Одеській області, Національний природний парк «Гомільшанські ліси» на Харківщині та Хотинська фортеця в Чернівецькій області.

Метою проекту є покращення екологічної ситуації у визначних культурно-історичних місцях, благоустрій музеїв та заповідників, а також привернення уваги громадськості до проблем пам’яток історії та культури України. Участь стипендіатів у цьому проекті є добровільною.

В рамках проекту стипендіати прибиратимуть сміття, викорчовуватимуть рослини, що руйнують залишки старовинних будівель, та займатимуться благоустроєм прилеглих територій. Крім того, волонтери проведуть просвітницьку діяльність серед місцевого населення і туристів, спрямовану на збереження об’єктів природно-заповідного та історично-культурного фондів країни.

Проект «Заповідник» реалізується четвертий рік поспіль. Цього року в ньому візьмуть участь понад 50 студентів ВНЗ України з усіх регіонів України.

У 2007-09 роках проект «Заповідник» було реалізовано у таких місцях, як:

Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”, м. Переяслав-Хмельницький;
Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець”, м. Кам’янець-Подільський;
Національний музей-садиба М.І.Пирогова, м. Вінниця;
Державний історико-культурний заповідник, м. Дубно;
Історико-архітектурний пам’ятник “Білгород-Дністровська фортеця”, м. Білгород-Дністровський;
Національний природний парк «Гомільшанські ліси» на Харківщині;
Хустський замок на Закарпатті;
Свірзький замок на Львівщині.

закрити