Статті

Стипендіати програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» проводять перший Молодіжний Інтернет-фестиваль аматорського кіно «РАНОК»

З 5 до 20 березня 2011 року в Україні проходить перший Молодіжний Інтернет-фестиваль аматорського кіно «РАНОК», організований стипендіатами програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. В рамках фестивалю на конкурс представлені 40 кінострічок молодих незалежних режисерів, об’єднаних спільною ідеєю виявлення та висвітлення соціальних проблем сучасного суспільства, таких як захист прав людини, тварин, навколишнього середовища та інші.

Ознайомитися з конкурсними фільмами, а також стати членом незалежного Журі фестивалю можна на сайті www.kinoranok.org.ua. Переможці фестивалю будуть оголошені на Церемонії нагородження в квітні 2011р.

Соціальний проект «Молодіжний фестиваль аматорського кіно “РАНОК”» був розроблений і реалізований в рамках програми підтримки індивідуальних ініціатив стипендіатів програми «Завтра.UA» за підтримки Фонду Віктора Пінчука

Володимир Живицький, координатор фестивалю, стипендіат програми «Завтра.UA»: «Назва кінофестивалю «РАНОК» приховує в собі таємне значення – адже кожен новий день, кожне ЗАВТРА починається з РАНКУ. Як його почнеш, так почнеться і твоє майбутнє. Людина і людство самі вирішують для себе, як розпочати свій РАНОК: гарними, достойними справами чи аморальними, брудними діяннями. Питаня лише в тому, який шлях вибере кожен з нас».

Мета кінофестивалю – привернути увагу до найгостріших соціальних проблем, котрі часто ігноруються спільнотою, і, в результаті, трансформуються в норму життя. Роботи молодих авторів акцентуються на тому, що кожна людина несе відповідальність за все, що відбувається довкола і може позитивно впливати на суспільство.

закрити