Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» провели першу соціальну акцію у рамках проекту «Нехай серце б’ється»

19 листопада 2011 року стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели першу соціальну акцію у рамках проекту «Нехай серце б’ється». Ціль проекту – запобігання абортів та інформування вагітних молодих дівчат про важливість збереження дитячого життя. Проект був розроблений та презентований стипендіатами під час 4-го Молодіжного форуму стипендіальної програми «Завтра.UA наприкінці травня у Києві.

В ході акції, що проходила у торгівельно-розважальному центрі «Дрім Таун» у Києві, стипендіати розповсюдили інформаційні листівки про переваги материнства, провели бесіди з молодими дівчатами та влаштували конкурс малюнків серед дітей дошкільного віку. У заході взяли участь 15 стипендіатів та понад 30 молодих сімей з дітьми дошкільного віку.

Тетяна Ковпак, керівник проекту, зазначає: «Ми бачимо проблему абортів серед молоді з середини і наразі це надзвичайно важливе питання. Це тема, на яку не прийнято відкрито говорити в нашому суспільстві, через що дівчата часто не знають до кого звернутись та отримати підтримку. Завдяки проекту ми сподіваємось привернути увагусаме тих дівчат, які планують зробити аборт та зупинити їх».

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді. Її головна мета – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Фонд Віктора Пінчука знаходить найталановитіших студентів України, надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проектів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією. З часу створення програми «Завтра.UA» її стипендіатами стали понад 1400 українських студентів. За роки існування програми студенти реалізували понад 50 соціальних проектів, серед яких «Заповідник», кінофестиваль «Ранок», «Мистецька майстерня» тощо. На 4-му Молодіжному форумі у 2011 році було обрано 5 проектів, які будуть фінансово та організаційно підтримано Фондом Віктора Пінчука.

закрити