Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука встановлять велопарковки біля Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана

Продовжуючи реалізацію проекту «Велосипедом на навчання» стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука встановлять біля Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана парковки для велосипедів. 

Урочисте відкриття велопарковки відбудеться у четвер, 3-го квітня о 10:00 (1 корпус  КНЕУ ім. В. Гетьмана, пр.Перемоги 54/1, м. Київ).

Ідея проекту, що був успішно презентований стипендіатами на 6-му молодіжному форумі програми «Завтра.UA», спрямована на вирішення проблеми відсутності місць для паркування велосипедів, шляхом розвитку велоінфраструктури. Організатори вірять, що проект допоможе популяризувати велосипедний рух серед молоді та нагадає суспільству про важливість турботи про власне здоров’я та довкілля.

Галина Бесчасна, стипендіатка програми «Завтра.UA», координатор проекту: 

«Проект реалізується групою ініціативних молодих людей, які вірять, що кожен студент, кожен громадянин має можливість змінити життя в рідному місті на краще. Коли ми зрозуміли, що у нас та наших друзів є велике бажання використовувати велосипеди як основний засіб пересування, але, нажаль, для цього немає інфраструктури, ми вирішили діяти. А проаналізувавши досвід європейських країн, прийшли до висновку, що установка велопарковок стане першим кроком до розвитку велоінфраструктури та популяризації велоспорту в цілому».

Організатори проекту вивчили розташування та структуру  найбільших університетів та визначили місця, де велопарковки є найбільш необхідними. Також активісти налагодили співпрацю з різними студентськими, молодіжними, громадськими та велосипедними організаціями України. Першим містом, де в рамках проекту були встановлені велопарковки, став Дніпропетровськ. 

Детальніше про проект: http://vk.com/velonauchebu

Більш детально про програму «Завтра.UA» – на сайті zavtra.in.ua або на офіційній сторінці у Facebookfacebook.com/Zavtra

закрити