Статті

Стипендіатка програми «Завтра.UA» здійснила подорож навколо світу

Стипендіатка програми «Завтра.UA» Анна Морозова разом з подругою здійснила подорож навколо світу. За сім місяців мандрівки дівчата проїхали понад 40 тисяч кілометрів та побували у 14-ти країнах світу. Детальніше про подорож, його планування та несподіванки, які чекали мандрівниць на їх шляху, читайте нижче у розповіді Анни.

Я завжди мріяла відправитись у подорож навколо світу, але мені завжди не вистачало на це часу. Втім настав момент і я сказала сама собі: зараз, або вже ніколи – і почала готуватись.

DSC00058.jpg

Розглядаємо карту з нашим маршрутом в офісі Фейсбука в Кремнієвої долині, США

В продовж 4 місяців підготовки до запланованої мандрівки ми з моїм попутником переробили величезну купу роботи з планування та організації подорожі, втім  за тиждень до старту я отримала від нього смс: «Аня, вибач, але я нікуди не їду». На щастя, в мене знайшлась подруга, яка за дві години прийняла рішення та помчала разом зі мною навколо світу.

Lao.jpg

Ми виїхали з Києва 14-го жовтня 2013 року та за сім місяців нашої подорожі подолали понад 40 тисяч км, побувавши у 14-ти країнах світу. Ми їхали автостопом, безкоштовно потрапляли на всі види транспорту, включаючи два кораблі та один літак. Їхали вчотирьох на мопеді у В’єтнамі та продиралися за слонами по джунглях Лаосу.

G0445086.jpg

З мільйонером з Казахстану ми дивилися на грандіозні будівництва, а з мешканцями глухого філіппінського селища полювали та збивали кокоси з пальм.

Зважаючи на попередній досвід мандрівників ми змогли добре спланувати нашу подорож, втім в дорозі ми в черговий раз переконались, що в результаті важливішим  виявляється не рівень підготовки, а вміння керувати хаосом та підлаштовуватись до навколишніх змін.

Thai.jpg

Дорога багато чому нас навчила.

Страху немає. Декілька разів ми потрапляли в дуже важкі ситуації. Наприклад,

у Малайзії на нас напали три індуса, втім, перемога врешті решт була за нами. Здавшись, вони навіть подарували нам на пам’ять той самий кастет, яким до цього намагалися нам погрожувати. А в Індонезії, коли ми вплав перепливали з одного острову на інший, мене почало відносити у відкрите море, що кишить акулами.

У США для проекту ми вперше в житті стрибнули з парашутом з висоти 4000 метрів. Кожного разу мені вдавалося підкорити свій страх холодною логікою, докладаючи всі зусилля, щоб знайти рішення та перемогти. Тепер на більшість речей, які раніше викликали у мене страх, я дивлюся абсолютно спокійно. Я розумію, що це лише випробування, подолавши яке я стану сильнішою.

GOPR3022.jpg

На гірській стежці до одного з храмів Шаоліня

Неможливо передбачити та спланувати все. За час шляху ми змінили кілька сотень машин: їхали з революціонерами і бандитами, з військовими і навіть работорговцем – і все було чудово. А потім ми викликали таксі з сервісу, і нас пограбували. У «білому» легальному таксі! Хто б міг подумати, га? Вкрали, в тому числі, і найцінніше – футболку стипендіата «Завтра.UA».

G0284855.jpg

З першим і єдиним космонавтом В’єтнаму Pham Tuan

Самовизначення – це ключ до успіху. Всю нашу дорогу ми їхали в жовто-блакитних комбінезонах, які пошили спеціально для того, щоб з нами завжди було щось, що  нагадувало  б про наш дім. Коли почався Майдан і про Україну заговорив увесь світ, ми стали чимось на зразок послів доброї волі, які всім та всюди розповідали про те, що коїться у нас на Батьківщині. Люди збиралися навколо нас натовпами, я ніколи б не змогла уявити, що коли-небудь події в Україні обговорюватимуть навіть у самому далекому селищі на філіппінському острові, де немає ні те що Інтернету, а навіть електрики.

Ми зрозуміли, що те, що ми робимо, подобається людям

, а те, що спочатку було лише тільки нашим хобі, стало приносити нам гроші та популярність. Раніше до мого захоплення подорожами ніхто не ставився серйозно, а тепер я пишу статті для журналу, ми готуємо фотовиставку, а мій розклад на червень повністю забитий лекціями, які я буду читати по всій країні.

maidan.jpgФото з ​​мітингу на підтримку України в Сан-Франциско, яке облетіло всі сторінки новин в соціальних мережах 

Слідкувати за пригодами дівчат можна сторінці у мережі Facebook: https://www.facebook.com/amtimes.org або читати їх блог«AnnaMaria Times» на ресурсі Inspired: http://inspired.com.ua/travel/greetings-from-anna-and-marusya/, де мандрівниці дають корисні поради щодо планування та організації подорожей.

Сюжет 5-каналу про подорож дівчат: https://www.youtube.com/watch?v=bQWYlWjlM0A

закрити