Статті

Стипендіати «Завтра.UA» видали пізновально-розважальний журнал «Цибулька» для дітей з частковою або повною втратою зору

В рамках реалізації власних соціальних ініціатив стипендіати програми «Завтра.UA» видали пізновально-розважальний журнал «Цибулька» для дітей 11-14 років, які страждають частковою або повною втратою зору. Пілотний випуск журналу вийшов у Запоріжжі тиражем 8 екземплярів.

10331752_518797921579348_1697534615_n.jpg

Cтипендіатка програми «Завтра.UA» та ініціатор проекту Юлія Стець розповідає про ідею створення дитячого журналу надрукованого шрифтом Брайля: «Сьогодні в Україні існує нагальна потреба літератури для незрячих дітей. Якщо навчальна література друкується в невеликому обсязі, то художніх видань для такої цільової аудиторії майже немає взагалі. Існують періодичні видання для дітей віком до 10 років. Що ж стосується середньої та старшої вікової ланки, то їхня потреба у читанні не є задоволеною».

Змістове наповнення журналу представлене рубриками «Подорожі», «Видатні особистості», «Казка», а також розділом «Хобі», де діти можуть самі розповісти про свої захоплення. Рубрики поєднує історія веселої дівчини-підлітка на ім’я Цибулька, яка розповідає різноманітні цікаві події зі свого життя.

ckQnN1CHOHI.jpg

В рамках конкурсу «Ми – це місто» МК «Запорожсталь» ініціативна група видавців, отримали нагороду  за ідею створення журналу «Цибулька». Отриманий грант волонтери витратять на покупку спеціального обладнання для редакції журналу, що надасть можливість зробити випуски «Цибульки» регулярними.

Більше про проект дізнайтесь з матеріалів, що виходили у ЗМІ:

Телевізійні сюжети:

https://www.youtube.com/watch?v=KlBujOTczZY 

https://www.youtube.com/watch?v=Off0qv4rqEY

Матеріали:

http://iz.com.ua/zaporoje/41252-v-zaporozhe-prezentovali-pervyy-zhurnal-dlya-nezryachih-detey-fotoreportazh.html 

http://iz.com.ua/zaporoje/46265-cibulka-nauchit-chitat-slepyh-detok-zaporozhya.html

Соціальна реклама проекту, спрямована на поширення інформації та пошуку благодійників: https://www.youtube.com/watch?v=Rkv8scniNnE

закрити