Статті

Фонд Віктора Пінчука та YES оголошують відкритий конкурс для українських студентів на участь в 11-й Щорічній зустрічі YES

YES_fb_stipend_for_site.png

Продовжуючи залучати українську молодь до глобальних дискусій з провідними світовими та українськими політиками, бізнесменами та експертами з метою формування генерації молодих відповідальних лідерів, Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська Європейська Стратегія (YES) оголошують відкритий конкурс для українських студентів 3-6 курсів на участь в 11-й Щорічній зустрічі YES, що пройде 11-13 вересня 2014 року в Києві.

Open_Call_Steps_11th_YES.png

Основними вимогами до потенційних кандидатів є активна громадська та політична позиції, готовність обговорювати економічні, політичні та соціальні проблеми України та світу, а також вільне володіння англійською мовою. Фахова спеціалізація студентів значення не має.

Щорічні Зустрічі YES, які з 2004 року проходили в Лівадійському палаці в Ялті, стали відкритим майданчиком для обговорення нових ідей і поглядів щодо шляхів розвитку Європи, України і всього світу. Кожний форум збирає понад 200 провідних політиків, дипломатів, державних діячів, журналістів, аналітиків і бізнесменів більш ніж з 20 країн світу. Діалог щодо глобальних викликів забезпечує ширше бачення внутрішньої ситуації в Україні, її розвитку і перспектив у сучасному світі. Він також є стимулом для пошуку точок дотику у відносинах між країнами, спільних інтересів і цінностей.

За останні чотири роки в Щорічних зустрічах YES також взяли участь понад 200 українських студентів та молодих фахівців – стипендіатів освітніх програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» та «Всесвітні студії». Цього року з метою залучення до дискусій Форуму YES ширшого кола соціально-активної молоді, Фонд Віктора Пінчука вперше запрошує до участі у конкурсі не тільки стипендіатів Фонду, але й інших студентів.

Для участі у конкурсі необхідно до 17 серпня 2014 року заповнити анкету за посиланням. Апліканти мають надати інформацію про себе та відповісти на питання анкети, розповісти про власну участь в реалізації громадських ініціатив та надати рекомендаційного листа.

За результатами прийому заявок Фонд Віктора Пінчука та YES оберуть переможців, які стануть учасниками Форуму та матимуть змогу обговорити з ключовими спікерами та експертами актуальні питання щодо розвитку та реформування країни, регіональних та міжнародних викликів тощо.

У минулі роки молоді учасники Щорічних Зустрічей YES спілкувались з провідними політичними діячами, бізнесменами та експертами, серед яких були: президент Світового банку (2007-2012 рр.) Роберт Зеллік; Старший радник з інновацій Державного секретаря США Алек Росс; Лауреат Нобелівської премії миру 2006 р. Мухаммад Юнус; президент та директор Broad Institute Ерік Лендер; засновник і голова Virgin Group Річард Бренсон; Президент та Генеральний директор, The Aspen Institute та автор біографії-бестселлера «Стів Джобс» Волтер Айзексон; Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Занньєр; професор теоретичної фізики, футурист Мічіо Каку; головний економічний коментатор Financial Times Мартін Вульф; професор, Школа державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді, Гарвардський університет Лоуренс Г. Саммерс; винахідник, вчений, дослідник ракових захворювань, лауреат премії Міжнародного ярмарку науки та інженерії для школярів Intel ISEF (2012) Джек Андрака; народний депутат України, Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський; посол США в Україні Джеффрі Пайетт та інші.

За посиланням можна ознайомитись з розповіддю стипендіата програми «Всесвітні студії» Олексія Рябчина, в якій він поділився власними враженнями від участі в 10-й Зустрічі YES: worldwidestudies.org/ua/news/item/id/101/

закрити