Історії успіху

Гліб Стрижко

Гліб Стрижко
Гліб Стрижко

Гліб Стрижко

Активіст, громадський діяч, ветеран, морський піхотинець, керівник філії Veteran Hub

Більше про стипендіата

До початку повномасштабного вторгнення Гліб Стрижко був активним представником прогресивного покоління молоді Дніпра, заснував молодіжний центр «Кузня української інтелігенції» – безкоштовний простір для проведення культурних та освітніх подій. Цей молодіжний центр був визнаний найкращим в Україні у 2017 році. У лютому 2021 року підписав контракт з морською піхотою, а саме з 1-м окремим Федосіївським батальйоном морської піхоти.  З перших днів вторгнення Гліб захищав Маріуполь у складі батальйону морської піхоти України і був командиром десантно-штурмового відділення 1-го окремого батальйону морської піхоти.

Гліб був переданий у полон у квітні 2022 р. під час бойових дій, отримав чисельні тяжкі поранення. Був звільнений з полону й транспортований через Таганрог до України. Гліб переніс низку операцій та проходив реабілітацію на шляху до повного одужання.

Ось що сам згадує Гліб про ці події: «Ми жили очікуванням та вірою, що нас деблокують, вже ось-ось до нас проб’ється 128 та інші бригади ЗСУ. Це давало надію і велику мотивацію».

Після відновлення Гліб продовжив бути активним членом суспільства. Наразі бере участь у проєкті «Послання з передової». Це приватна ініціатива українських військовослужбовців та ветеранів, мета якої – шляхом інформаційного та особистісного впливу на посадовців різних країн сприяти прискоренню та збільшенню допомоги Україні, зокрема щодо поставок зброї та боєприпасів.

З лютого 2023 р. є керівником Київської філії Veteran Hub, де опікується правами ветеранів (-ок), їхніх коханих, разом з командою розробляють концепції ветеранських політик та розробляють механізми, які допомагають в поверненні військових до цивільного життя.

Завдяки своїм досягненням, які надихають інших, увійшов у список Forbes «30 до 30»: творці майбутнього.

закрити