Історії успіху

Данило Зелінський

Данило Зелінський
Данило Зелінський

Данило Зелінський

Чемпіон України та міжнародних змагань з паракарате, вчитель правознавства, активіст у сфері безбар’єрності

Більше про стипендіата

Данило Зелінський – чотириразовий чемпіон України та міжнародних змагань, представляв країну на чемпіонатах Європи та світу із олімпійського розділу «карате» серед спортсменів з інвалідністю. Займається цим видом спорту вже 10 років, є членом національної збірної України з паракарате. Також вивчає юриспруденцію, пише наукові роботи, цікавиться політикою, працює вчителем правознавства у приватному ліцеї.

Ось що сам Данило каже про мотивацію: «Карате – це філософія, яка змінила мене. Воно багато чого дало мені в житті, виробило в мені багато якостей, яких раніше в мені не було. Самодисципліна, зосередженість, самостійність. Навчило досягати своєї мети».

Данило дуже соціально активний, і часто залучений у проєкти, спрямовані на доступність  та безбар’єрність. В майбутньому бажає розвиватися в сфері політики, аби допомагати людям з інвалідністю: «… політика це для мене інструмент допомогти змінити ставлення до людей з інвалідністю, забезпечити їм інфраструктуру і доступність. Вся моя наукова діяльність на це спрямована. Я пишу статті про виборчі права людей з інвалідністю, про охорону праці людей з інвалідністю».

Брав участь в інформаційній кампанії «Час вийти на світло», яку започаткувала громадська спілка «Ліга Сильних» та презентувала у Києві. Мета ініціативи: привернути увагу до людей з інвалідністю та їхніх прав. Проєкт спрямований на покращення умов життя для людей з інвалідністю та інших вразливих верств населення. Дав інтерв’ю «Суспільному» на тему безбар’єрності, самореалізації та віри у себе та молодь.

закрити