Історії успіху

Дмитро Чумаченко

Дмитро Чумаченко
Дмитро Чумаченко

Дмитро Чумаченко

Засновник Школи IT професіоналів «ProfIT», кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри математичного моделювання та штучного інтелекту НАУ ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Голова правління в ГО «Українське науково-освітнє ІТ товариство», Координатор робочої групи «ШІ + Освіта та наука» в Експертно-консультаційному комітеті з розвитку сфери штучного інтелекту в Україні при Міністерстві цифрової трансформації України

Більше про стипендіата

Дмитро – триразовий стипендіат Завтра.UA, активно розвивається в сфері штучного інтелекту та освіти, викладає в НАУ ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Активний в сфері науки – має більше 200 міжнародних публікацій, основні сфери інтересів – Мультиагентне моделювання (Agent Based Modeling, Agent-Based Simulation), системи та методи штучного інтелекту. У 2021 та 2022 році входив до топ 2% науковців світу за версією Stanford University. Лауреат Премії Верховної Ради України для молодих вчених у 2021 році. У 2023 році здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Молодий вчений року» у номінаціях «Математика та статистика» і «Автор найкращої серії наукових робіт».

Має статус Research Associate в Масачусетському Інституті Технологій (США), Affiliate Researcher в Університеті Ватерлоо (Канада) та Visiting Researcher в Інституті демографічних досліджень Макса Планка (Німеччина). 

За сприяння фонду Віктора Пінчука заснував соціальний освітній проект – школу IT професіоналів «ProfIT». Проєкт спрямований на підвищення рівня освіти та забезпечення відповідності вимогам сучасного ринку студентів IT-спеціальностей, а також працівників-початківців сфери IT. Учасники заходів ProfIT мають можливість перейняти досвід провідних IT-фахівців, дізнатися про новітні тренди IT-індустрії, а також познайомитися з актуальними технологіями.

У 2020 році Дмитро зі своїм проєктом переміг у номінації «Наукова школа (неформальна освіта)» та став лауреатом конкурсу “Молодий вчений року” за підсумками 2020 року. У 2022 році в цьому ж конкурсі Дмитро став переможцем конкурсу в номінації «Профорієнтаційна наукова платформа», а проєкт було відзначено за серію заходів «Про штучний інтелект простими словами».

 

закрити