Історії успіху

Дмитро Корнієнко

Дмитро Корнієнко

Дмитро Корнієнко

Лікар-терапевт, засновник та керівник Code Black Academy, співзасновник НГО “English2Doctors”, засновник едукаційного проєкту для студентів медиків “Bootcamp.Md”

Більше про стипендіата

У 2020 р. під час пандемії COVID-19 Дмитро разом із командою молодих спеціалістів створили онлайн-проєкт Code_Black, спрямований на допомогу лікарям у вивченні медичної англійської мови. Проєкт має на меті розширити можливості медиків та прибрати англійську мову зі списку перепон для їхнього подальшого розвитку. Всі тьютори працюють у сфері медицини, мають досвід міжнародних виступів та публікацій. Станом на червень 2024 р. школа має понад 3800 випускників та провели понад 10000 уроків.

На час карантину COVID-19 команда проєкту запустила соціальний проєкт «Безкоштовна англійська для медиків» та безкоштовно навчала мові понад 80 лікарів по відеозв’язку Zoom. Під час повномасштабного вторгнення було створено платформу онлайн навчання Code Black Medical Academy.

Школа Code_Black спільно з Християнською медичною асоціацією України запустили подкаст «Лікарю, think about» – подкаст, де Дмитро обговорює, як знання англійської допомагає досягати результатів у кар’єрі та відкриває міжнародні можливості для українських медиків.

Розуміючи важливість доступності англійської мови для медиків, Дмитро став співзасновником некомерційної громадської організації English to Doctors. Протягом трьох років ця організація, фінансована грантами від уряду США, безоплатно навчає медиків академічної англійської та медичної англійської. З початком війни в Україні навчання пройшли понад 1800 лікарів на різних курсах, отримавши цінні знання та навички.

“Завдяки новому гранту від уряду США ми організували розмовні спікінг-клаби для медиків у Львові та Києві. До кінця 2024 року буде проведено 24 таких зустрічі. Це унікальні заходи, де амбітні та прогресивні лікарі об’єднуються для обміну досвідом і покращення навичок спілкування англійською мовою, необхідних для кар’єрного зростання, стажувань та міжнародних конференцій”, – каже Дмитро.

Під час повномасштабного вторгнення Дмитро створив Bootcamp MD – навчальний табір для студентів-медиків. Проєкт був заснований на підтримку студентів у складні часи, надаючи їм можливість отримати нові знання та досвід. 

Дмитро продовжує активно розвивати свої проєкти, об’єднуючи навколо себе талановитих і амбітних медичних професіоналів, сприяючи їхньому професійному та особистісному розвитку.

закрити