Історії успіху

Андрій Селезньов

Андрій Селезньов

Андрій Селезньов

Серійний підприємець (Petiole Pro, Nafta, Fundament), отримав UK Global Talent Visa у сфері цифрових технологій. Має значний досвід як засновник технологій і консультує стартапи з основних аспектів цифрового бізнесу на ранніх стадіях.

Більше про стипендіата

У 2014 році Андрій запропонував В’ячеславу Бикову, теж стипендіату Завтра.UA, вимірювати площу листка за допомогою зображення, зробленого камерою на смартфоні. Пізніше, після потрапляння до фіналу змагання GIST Tech-I, організованого Державним Департаментом США, та номінації Найгарячіший Стартап 2015 Року за версією американського бізнес-каналу CNBC, проект Petiole Pro був інкорпорований в Великій Британії у 2017 році.

Окрім Андрія Селезньова засновницею компанії стала Марина Кузьменко, кандидатка юридичних наук, стипендіатка Всесвітніх студій, яка наразі є виконавчим директором компанії Petiole

 

Petiole Pro – це мобільний додаток, який дозволяє вимірювати площу поверхні листя всього в один клік, і зберігати отримані дані з метою ефективного вирощування різних агрокультур. Мобільний застосунок допомагає стежити за динамікою росту рослин, aналізувати отримані дані, а також визначає реакцію рослин на погоду, добрива та інші фактори впливу.

2015 рік: перемога в Першому Українському Агрохакатоні у файному місті Тернополі, участь в різноманітних заходах технологічної екосистеми України, а також фінал GIST Tech-I змагання в столиці Кенії, місті Найробі.

2016 рік: поїздка в Кремнієву Долину, профінансована USAID, а також знайомство з американськими спільнотами у венчурному фінансуванні. Налагодження зв’язків з українськими університетами, зокрема, Тернопільським Національним Педагогічним Університетом та Уманським Національним Університетом Садівництва. 

2017 рік: грант German Marshall Fund (США) на участь у Глобальному саміті підприємців в Хайдарабаді, Індія. Партнерство з індійською компанією-виробником біостимулянтів BioPrime. Команда Петіоля організувала перший в Лондоні Agri Startup Crash Test. Виступ на щорічній конференції британської агро асоціації Agri-TechE.

2018 – 2020 роки: знайомство і партнерство з провідними британськими агро інституціями, такими як Rothamsted Research, Royal Agriculture University, та іншими. Участь в локальних інкубаторах Farm491 та Barn4. Участь в спонсорованих британськими урядом поїздках до Канади (Global Institute for Food Security) та Колумбії на локальні ферми з вирощування кави, какао, та квітів. Партнерство з колумбійською компанією GeoLat та мексиканським університетом у місті Веракруз.

2021 рік: дизайн мобільного додатку стає фіналістом конкурсу Design Intelligence Award, організованого Академією Мистецтв Китаю та їх партнерськими організаціями.

2022 рік: Petiole отримує грант від британського уряду на імплементацію рішення для моніторингу і раннього виявлення гусені на перці чилі в Кенії для британської компанії Flamingo Horticulture. Через рік презентує робоче рішення і стає фіналістом FPC Fresh Awards 2023 в категорії Agritech & Innovation Excellence

2023 рік: участь в AI конференції в Берліні та вирішення проблем німецького лісівництва в рамках програми Future Forest. Участь в акселераційній програмі від Barclays для налагодження взаємодії з британськими виробниками агропродукції. Участь в агро конференції в Сингапурі, партнерство з університетами та агро дослідницькою установою Asian Institute of Technology в місті Бангкок, Тайланд.

За майже 10 років проект виріс з мобільного додатку для вимірювання площі листкової поверхні до масштабної платформи, яка визначає практичний напрямок впровадження цифрових технологій в агрономії, лісівництві та аквакультурі. 

Наразі засновники модернізували платформу, додали каталог інструментів для повсякденного вирішення завдань у полі, в саду, на плантації, у теплиці, водоймі чи у лісі. Кожен інструмент у каталозі унікальний і оснащений штучним інтелектом, здатним вирішувати конкретні завдання, використовуючи лише камеру на смартфоні.

 

На Google Play додатком Петіоль Про користуються більше 30,000 користувачів у Індії, Мексиці, США, Індонезії, Колумбії, Україні, Голландії, на Філіппінах та у Бразилії. Вони які високо оцінюють переваги платформи (середня оцінка в Гугл Плей – 4.5). Усі вони є представниками більше 300 університетів та агро дослідницьких інститутів, приватних компаній та агролабораторій. Понад 100 наукових робіт містить посилання на мобільний додаток Petiole Pro як надійний спосіб для збору даних у експериментах з біології, рослинництва, лісівництва та екології. У компанії є 5,000 фоловерів сторінки на LinkedIn та понад 40 патентів на дизайн мобільного додатку і його аксесуарів.

закрити