Історії успіху

Анна Шийчук

Анна Шийчук
Анна Шийчук

Анна Шийчук

Психотерапевтка, психологиня, керівниця психологічних проектів і подкастерка. Адвайзерка Програми психологічної допомоги Благодійного Фонду “Право на захист”, авторка подкастів «Хтознаяк» на Urban Space Radio.

Більше про стипендіата

З початком повномасштабного вторгнення Анна та її колеги почали будувати Службу турботи про психічне здоров’я у Благодійному Фонді «Право на захист». Це програма, котра направлена на надання безоплатної психологічної допомоги ВПО та осіб, постраждалих від воєнних дій в Україні. Станом на липень 2024 р. допомогу Служби отримало понад 79.000 осіб. “Право на захист” — одна з найбільших національних гуманітарних організацій в Україні і налічує 1100+ спеціалістів. Психологічна програма — це 90+ фахівців (клінічних психологів, психологів мобільних бригад та емердженсі бригад, тренерів для представників громад, клінічних супервізорів). Окрім цього, Анна займається проектами підсилення обізнаності про психологію, яка може стати в пригоді кожного дня.

Анна є авторкою двох терапевтичних щоденників Mirror Books. Перший щоденник серії «Папір вислухає все» покликаний навчити розумінню почуттів та основам емоційного інтелекту, а другий містить найважливіші техніки для самодопомоги під час хронічного стресу та тривожності та пояснює про психічні стани, які виникають внаслідок війни. Другий можна безкоштовно скачати в pdf на сайті.

Анна з колегами створила авторську програму (подкаст) «Хтознаяк» на Urban Space Radio. Психологиня розповідала про емоційний інтелект в житті та на роботі, розглядала психологічні питання, які цікавлять слухачів, та мала розмови з колегами прямо в ефірі. Паралельно цим роботам, Анна веде клінічну практику психотерапевтки з приватними клієнтами.

В спільноті Завтра.UA Анна координувала роботу стипендіатів-оцінювачів в третьому турі конкурсу (оцінювання психологічного портрету конкурсанта), з часу заснування нової системи оцінювання, в 2016 р. до 2019 р.

 

закрити