Публічні лекції

Президент Ізраїлю Шимон Перес узяв участь у публічній дискусії з українськими студентами, організованій Фондом Віктора Пінчука

В середу, 24 листопада 2010 року Президент Ізраїлю Шимон Перес узяв участь у публічній дискусії зі стипендіатами програми «Завтра.UA» та вибраними студентами з найкращих ВНЗ України, організованій Фондом Віктора Пінчука. Учасниками заходу стали близько 200 студентів з усієї України.

В рамках дискусії Президент Перес, один із провідних політиків та візіонерів нашого часу, лауреат Нобелівської Премії Миру 1994, прочитав лекцію на тему глобальних викликів та того, як молодь має на них реагувати, після чого студенти мали можливість поставити йому свої запитання.

Організація подібного відкритого діалогу лідерів та експертів високого рівня – внесок Фонду в формування в Україні нового покоління відповідальних лідерів. Вже четвертий рік поспіль Фонд Віктора Пінчука регулярно проводить зустрічі відомих економістів, політиків та громадських діячів з українською аудиторією для обговорення сучасних викликів, що стоять перед Україною та світом.

Раніше з публічними лекціями виступали Роберт Енгл, Нобелівський лауреат з економіки 2003 року; доктор Френсіс Фукуяма, професор міжнародної економіки Університету Джона Хопкінса; Роберт Піндайк, співавтор підручника «Мікроекономіка»; Джеймс Вульфенсон, 9-й президент Світового Банку; доктор Мухаммед Юнус, лауреат Нобелівської премії світу 2006 року; Колін Пауелл, 65-й державний Секретар США; Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки (1999-2009) та Генеральний секретар НАТО (1995-1999) Хав’єр Солана (Javier Solana), екс-віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер, 42-й Президент США Вільям Джефферсон Клінтон та інші.

закрити