Публічні лекції

Лауреат Пулітцерівської премії та всесвітньо відомий журналіст Томас Фрідман на запрошення Фонду Віктора Пінчука прочитає в Києві публічну лекцію «Коротка теорія про все на світі»

В середу, 23 квітня, всесвітньо відомий журналіст, постійний колумніст The New York Times, автор шести бестселерів та трикратний лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман в рамках проекту «Публічні лекції» Фонду Віктора Пінчука прочитає в Києві лекцію «Коротка теорія про все на світі».

Відомий колумніст у своїй лекції представить власний аналіз глобальних тенденцій сьогодення, їх вплив на бізнес, ринок праці, владу та освіту, а також їх значення для всього світу та України зокрема.

По завершенню лекції Томас Фрідман відповість на питання слухачів, серед яких традиційно будуть студенти і аспіранти провідних ВНЗ України, переможці стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука, бізнесмени, дипломати та журналісти.

Після завершення лекції на сайті Фонду Віктора Пінчука в розділі «Фото та Відео» буде доступна її відео версія.

В рамках проекту «Публічні лекції», починаючи з 2006 року, Фонд Віктора Пінчука регулярно запрошує в Україну всесвітньо відомих економістів, політиків та громадських діячів для обговорення сучасних викликів, що стоять перед Україною та світом. Організація такого діалогу між українською молоддю та світовими лідерами дозволяє Фонду втілювати свою мету – виховувати нове покоління відповідальних лідерів.


Томас Лорен Фрідман

Оглядач відділу міжнародної політики,

The New York Times

Томас Фрідман, всесвітньо відомий автор та журналіст, тричі лауреат Пулітцерівської премії за публікації для The New York Times. У своїй колонці, яка виходить двічі на тиждень, він пише про внутрішню та зовнішню політику США, конфлікти на Близькому Сході, міжнародну економіку, навколишнє середовище, біорізноманіття та енергетику.

Фрідман є автором таких книг, як «З Бейруту до Єрусалиму» (From Beirut to Jerusalem), за яку в 1989 році він одержав Національну книжкову премію та нагороду Overseas Press Club Award; «Лексус та оливкове дерево» (The Lexus and the Olive Tree), яка стала лауреатом премії 2000 Overseas Press Club Award як найкраща науково-популярна книга про міжнародну політику; «Різні країни – різне бачення: дослідження світу після 11 вересня» (Longitudes and Attitudes: Exploring the World After September 11), що вийшла в 2002 році та складається з колонок Фрідмана про події 11 вересня; «Плаский світ: коротка історія двадцять першого сторіччя» (The World Is Flat: A Brief History of The Twenty-first Century), що була вперше опублікована у квітні 2005 року та перевидана з доповненнями у 2006 та 2007 роках та яка отримала першу нагороду Goldman Sachs/Financial Times Business Book of the Year Award; «Спекотна, пласка і перенаселена: чому нам потрібна Зелена революція – та як вона може змінити Америку» (Hot, Flat, and Crowded: Why We Need a Green Revolution—And How It Can Renew America), що вийшла у 2008 році; та його остання шоста книга «Раніше це були ми: як Америка відстала від світу, який вона створила, і як ми можемо повернути свої позиції» (That Used to Be Us: How America Fell Behind in the World It Invented and How We Can Come Back), що була написана у співавторстві з Майклом Мандельбаумом та вийшла у 2011 році.

За висвітлення подій на Близькому Сході Т. Фрідман одержав дві Пулітцерівські премії:у 1983 – за репортажі з Лівану та у 1989 році – за репортажі з Ізраїлю. В 2002 році він був втретє удостоєний Пулітцерівської премії як Заслужений коментатор за «висвітлення глобальних наслідків тероризму». В 2004 році він отримав премію Overseas Press Club Award за прижиттєві досягнення та почесне звання Офіцера ордену Британської імперії (OBE) від Королеви Єлизавети II.

Томас Фрідман мешкає у Бетесді, штат Меріленд, з дружиною. Він є членом Опікунської Ради Brandeis University та членом Ради Пулітцерівської премії.

Офіційний веб-сайт: thomaslfriedman.com

закрити