Статті

На 10-му Молодіжному форумі Фонду Віктора Пінчука обрано три проекти стипендіатів Завтра.UA, що отримають підтримку Фонду та Global Office

16-18 червня 2017 року Фонд Віктора Пінчука провів у Києві 10-й Щорічний молодіжний форум, на якому стипендіати програми Завтра.UA розробили 24 соціальні проекти, спрямовані на вирішення проблем, що стоять перед мешканцями міст Донецької та Луганської областей.

За рішенням журі три найкращі проекти отримають консультаційну та фінансову підтримку Фонду та громадської організації Global Office, що є партнером цьогорічного Форуму. Головними критеріями відбору стали рівень опрацювання проекту, актуальність тематики, комунікаційні здібності учасників команд, а також бажання зробити свій внесок у процес перетворення країни.

ROS_7404.jpg

Перше місце посів проект «ХЕ-меню», що покликаний вирішити проблеми низького рівня інформованості людей хворих на цукровий діабет та громадськості про важливість підрахунку ХЕ, а також відсутності повноцінної інформації щодо складу страв у закладах громадського харчування. Учасники пропонують надавати професійну медичну оцінку складу страв у вигляді альтернативного меню. Проект передбачає залучення закладів громадського харчування в якості партнерів у реалізації ідеї. До команди, що розробила проект входять: Поліна Ігнатченко, Олена Чегодаєва, Ольга Єкименкова, Василь Крамарець та Альона Яценко.

Друге місце отримав проект під назвою «Тест-експрес», який пропонує проводити експрес-діагностику у містах, розташованих на Сході України, для виявлення ВІЛ-позитивних людей та осіб інфікованих на гепатит В. У рамках реалізації проекту передбачається направлення на подальшу діагностику та лікування, а також робота над створенням статистики епідеміологічної ситуації в Україні. Членами команди є Дмитро Афонін, Ольга Гліва, Євгеній Гречуха, Олександр Соколенко та Андрій Маранов.

Третє місце здобув проект «disinFAKEtion», що спрямований на вирішення проблеми низької медіа освіченості мешканців Східної України, що виявляється у невмінні об’єктивно оцінювати факти та інформацію. Учасники пропонують проводити навчальні модулі та медіа форуми щодо використання соціальних мереж, засобів перевірки фактів, можливостей використання сучасних медіа інструментів. У майбутньому проект буде масштабовано на всю територію України. Над проектом працювали Катерина Вербинська, Олена Костинюк, Світлана Люта, Ольга Сарахман, Гліб Стрижко та Владислав Васильцов.

Форум проходив у партнерстві з громадською організацією Global Office в рамках програми Go East, яка покликана реінтегрувати жителів приокупованих територій Донецької та Луганської областей в проукраїнський інформаційний простір.

10-й Щорічний молодіжний форум стипендіальних програм Завтра.UA та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука об’єднав близько 400 стипендіатів, серед них 9 отримувачів грантів програми «Всесвітні студії», які навчатимуться на магістрів у найкращих університетах світу, та 100 нових переможців стипендіальної програми «Завтра.UA». У церемонії нагородження взяли участь: Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, музикант та громадський лідер Святослав Вакарчук, головний редактор газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, народний депутат, громадський діяч та засновник неурядової організації Global Office Мустафа Найєм, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.

закрити