Статті

Стипендіати «Завтра.UA» завершують реалізацію проекту «Заповідник-2009»

«Заповідник» — соціальний проект, який здійснюється силами стипендіатів Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Основними завданнями проекту є покращення екологічної ситуації у визначних культурно-історичних місцях, благоустрій музеїв та заповідників, а також привернення уваги громадськості до проблем пам’яток історії та культури України. Цього року проект реалізується у чотирьох областях України.

З 21 до 31 липня 2009 року стипендіати Програми «Завтра.UA» проводили роботи в Національному Природному Парку «Гомільшанські ліси», що знаходиться на Харківщині. Окрім прибирання сміття та облаштування екологічної стежки «Алано-Болгарське городище», вони провели соціологічно-просвітницьке опитування для виявлення рівня обізнаності населення (місцевих жителів та відвідувачів) про Природний Парк, а також для просвіти щодо об’єктів природно-заповідного фонду НПП «Гомільшанські ліси».

7-го серпня завершилася реалізація проекту на об’єкті «Хустський замок» (м. Хуст, Закарпатська область), де протягом 10 днів стипендіати займалися благоустроєм прилеглої до замку території, прибиранням сміття, викорчовуванням бур’яну, кущів та малих дерев тощо.

До 15 серпня проект тривав в м. Білгород-Дністровський, Одеська область, де вже другий рік поспіль волонтери програми «Завтра. UA» займались благоустроем території історико-архітектурного пам’ятника 13-15 ст. «Білгород-Дністровська фортеця». Стипендіати допомагали працівникам музею-фортеці прибирати сміття, залишене туристами, знищувати траву, що руйнує стіни середньовічної фортеці тощо.

З 11 до 21 серпня 2009 року триває реалізація проекту «Заповідник-2009» на об’єкті «Свіржський замок» (c. Свірж, Львівська область). В рамках проекту стипендіати займатимуться благоустроєм прилеглої до замку території (прибирання сміття, викорчовування малих кущів та дерев), а також проведуть роботи по впорядкуванню головного та заднього двориків замку.

закрити