Статті

3-6 листопада 2011 «Мрія Агрохолдинг» та Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука проведуть молодіжний освітній семінар «АгроПерспектива-2011»

З 3 по 6 листопада 2011 року «Мрія Агрохолдинг» та Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука проведуть молодіжний освітній семінар «АгроПерспектива-2011». Семінар відбудеться у Тернопільському національному технічному університеті (вул. Руська 56, м. Тернопіль) та на базі виробництва «Мрія Агрохолдинг».

Учасниками семінару стануть 30 кращих студентів аграрних ВНЗ України 3-6 курсів, які були відібрані за результатами конкурсу з 196 кандидатів з усіх регіонів України, включаючи стипендіатів програми «Завтра.UA», які навчаються за спеціальністю агрономія.

Метою семінару є підготовка молодих фахівців агропромислової галузі, підвищення їх кваліфікації, а також заохочення компаній приймати на практику студентів з можливістю їх подальшого працевлаштування. В рамках заходу студенти матимуть можливість здобути практичні знання та ознайомитись з передовими технологіями, що використовують в агропромисловому секторі.

Програма семінару «АгроПерспектива-2011» складається з лекцій та практичних занять. Протягом теоретичної частини студенти дізнаються про сучасний стан агропромисловості України, світові тенденції у сільському господарстві, можливості подальшого професійного розвитку та інше. На практичних заняттях вони відвідають провідне українське агропідприємство «Агрохолдинг Мрія», де ознайомляться з матеріально-технічною базою господарства та новітніми технологіями вирощування і зберігання плодово-овочевої продукції.

Цього року слухачами семінару стали студенти з 13 університетів України: Бережанського агротехнічного інституту (1 людина), Вінницького національного аграрного університету (3 людини), Дніпропетровського державного аграрного університету (4 людини), Житомирського агроекологічного університету (2 людина), Львівського національного аграрного університету (2 людини), Миколаївського державного аграрного університету (1 людина), Національного університету біоресурсів і природокористування України (3 людини), Подільського державного аграрно-технічного університету (5 людей), Полтавської державної аграрної академії (1 людина), Сумського національного аграрного університету (3 людини), Таврійського державного агротехнологічного університету (2 людини), Уманського національного університету садівництва (1 людина) та Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва (2 людини).

В рамках своєї освітньої програми Фонд Віктора Пінчука приділяє особливу увагу студентам, які навчаються за спеціальністю агрономія. Зокрема, проект «Всесвітні студії» надає грантову підтримку на навчання закордоном для студентів цієї спеціальності. В 2011 році своє навчання на магістратурі розпочали Юрій Лотоненко (University of Copenhagen, Landscape Architecture and Urban Design) та Олексій Рижков (Swedish University of Agricultural Sciences, Euroforester).

закрити