Статті

Стартував проект «Заповідник-2012» стипендіатів програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука

Першим об`єктом для реалізації цьогорічного проекту став «Тростянецький парк», розташований у м. Тростянець, Сумської області. До проекту долучились 12 стипендіатів-волонтерів з Броварів, Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Луганська, Луцька та Приморська.

Стипендіати займались благоустроєм території парку, прибирали сміття, викорчовували небажані рослини, допомагали науковим співробітникам в пошуку і реєстрації зразків флори. Крім того, волонтери провели просвітницьку діяльність серед місцевого населення і туристів, спрямовану на збереження об’єктів природно-заповідного та історично-культурного фондів країни.

Вагіз Саберов, учасник проекту, стипендіат 2012 року: «Беру участь у проекті «Заповідник» вперше. Я ніколи не отримував стільки позитиву. Здивувала зацікавленість співробітників дендропарку в нашій допомозі. У такі моменти починаєш відчувати неймовірний приплив сил. Робота була дуже цікавою, адже ми дізналися багато нового про різні види рослин, а завдяки підготовленим нами табличкам, люди можуть легко орієнтуватися серед представників флори і фауни».

Тамара Гуменюк, учасник проекту, стипендіатка «Завтра.UA» 2010, 2012 рр.:
«Я вже не вперше в проекті «Заповідник», але саме тут, у Тростянці, нас надзвичайно тепло зустріли. Вразила і автентика парку, і екзотичні рослини, і розмірений спосіб життя місцевих мешканців. Я дякую всім, хто допоміг реалізувати цей проект і чекаю з нетерпінням наступного Тростянця».

Дар`я Заярна, координатор проекту «Заповідник» в Тростянецькому парку, стипендіатка «Завтра.UA» 2010, 2011, 2012 рр.: «Заповідник» – це не просто соціальний проект, спрямований на поліпшення екологічної ситуації в визначних культурно-історичних місцях та залучення уваги громадськості до проблем пам’яток історії та культури України, а й прекрасна можливість стипендіатам краще дізнатися один одного, проявити свої організаторські здібності і просто подивитися на світ багатої української природи своїми очима.

Детальний фото звіт реалізації проекту розміщено на сайті стипендіальної програми «Завтра.UA» (zavtra.in.ua) в розділі «Фотогалерея.

До участі в проекті «Заповідник-2012» ще можна долучитись!

Наступний об’єкт для реалізації проекту:

Білгород-Дністровська фортеця, Одеська область.

Дати проведенння: 28 липня – 05 серпня.
Координатор проекту: Маргарита Рудська,
моб. +380 63 802 65 53, [email protected]

Щоб долучитися до проекту необхідно заповнити анкету та надіслати її координатору об’єкту. Завяки на участь приймаються тільки від стипендіатів програми «Завтра.UA». Фонд Віктора Пінчука покриває витрати волонтерів на проїзд, проживання та харчування.

Перелік місць для реалізації проекту «Заповідник-2012» буде доповнюватись.

Проект «Заповідник» реалізується вже п`ятий рік поспіль. У 2007-2011 роках об’єктами реалізації проекту стали:

Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав”, м. Переяслав-Хмельницький;
Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець”, м. Кам’янець-Подільський;
Національний музей-садиба М.І.Пирогова, м. Вінниця;
Державний історико-культурний заповідник, м. Дубно;
Історико-архітектурний пам’ятник «Білгород-Дністровська фортеця», м. Білгород-Дністровський;
Національний природний парк «Гомільшанські ліси» на Харківщині;
Хустський замок на Закарпатті;
Свірзький замок на Львівщині;
Національний заповідник «Хортиця» в м. Запоріжжя;
Білгород-Дністровська фортеця в Одеській області;
Національний природний парк «Святі гори» в Донецькій області;
Вишнівецький палац в Тернопільській області.

Дізнатись більше про програму «Завтра.UA» можна на сайті zavtra.in.ua або на офіційній сторінці у Facebook facebook.com/Zavtra.UA.

закрити