Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели пілотний етап проекту «Перезавантаження»

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука провели пілотний етап проекту «Перезавантаження», сфокусованого на проблемі дитячої та підліткової злочинності. Мета проекту – соціальна та педагогічна допомога неповнолітнім правопорушникам, які знаходяться в школах соціальної реабілітації.

У проекті, який тривав впродовж чотирьох днів на базі Камишеватської середньої школи соціальної реабілітації (Запорізька область), взяли участь 20 дітей віком від 11 до 14 років. Стипендіати поговорили з вихованцями про можливі варіанти організації активного дозвілля, в форматі гри торкнулись юридичних та правових питань, а також провели заняття направлене на сімейну соціалізацію, відповідальне батьківство та вміння взаємодіяти з близькими людьми.

Крім того, в рамках проекту вихованців школи відвідали спеціально запрошені гості: бельгійський режисер Валерій Розьєр, який показав та обговорив з дітьми свій короткометражний фільм «Неділя»; чемпіон України, боксер Арчі Саркісов, який розповів підліткам про важливість здорового способу життя та провів для них спортивний майстер-клас; а також співак та автор пісень Арсен Мірзоян.

Стипендіати були приємно вражені відгуками дітей та констатували, що проект виявився корисним не тільки для вихованців школи соціальної реабілітації, але й для них самих.

Уляна Дяченко, стипендіатка «Завтра.UA», учасниця проекту: «Участь у проекті «Перезавантаження» дозволило мені побачити у вихованцях цієї школи, в першу чергу, звичайних дітей. Працювати з ними не завжди було легко – вони дуже непосидючі, а іноді занадто імпульсивні. Але коли я почула їхні відгуки про проведені заняття, відразу зрозуміла, що наші зусилля не були марними».

Світлана Фірсова, стипендіатка «Завтра.UA», учасниця проекту: Участь у цьому проекті дала мені можливість більш глибоко зрозуміти психологію підлітків. Ці зустрічі докорінно змінили моє ставлення до оточуючих та стали поштовхом до переоцінки цінностей».

Олег Першин, стипендіат «Завтра.UA», учасник проекту: «Під час роботи над проектом стереотипи руйнувалися. Ми дізнались про специфіку роботи школи соціальної реабілітації, а живе спілкування з її вихованцями докорінно змінило ставлення до них – якщо забути де знаходишся, то сприймаєш цих дітей як учнів звичайної школи».

Фотозвіт реалізації проекту можна переглянути на офіційній сторінці «Завтра.UA» у Facebook facebook.com/Zavtra.UA

Дізнайся більш детально про програму «Завтра.UA» – на сайті zavtra.in.ua

закрити