Статті

24 травня 2008 року відбувся "пікнік" стипендіатів в районі масиву "Червоний камінь"

24 травня 2008 року в Дніпропетровську (житловий масив «Червоний камінь») проводився пікнік стипендіатів на Дніпрі. «Пікнік на Дніпрі» – це соціальний проект Спільноти Стипендіатів Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA», метою якого є проведення одноденних акцій з прибирання сміття і впорядкування рекреаційної зони поблизу Дніпра.

Пляж в районі житлового масиву «Червоний камінь», який було обрано об’єктом екологічної кампанії стипендіатів у Дніпропетровську, привертає увагу багатьох відпочиваючих. Проте, він є одним з найбільш забруднених побутовими відходами у місті, оскільки там не передбачена система збору і вивозу сміття.

Учасники проекту – 8 стипендіатів програми та 3 добровольці – почали роботи з прибирання пляжу вранці і до обіду зібрали 100 мішків побутового сміття: в основному, пластиковий посуд та інше сміття, залишене відпочиваючими. Після завершення роботи почався власне пікнік – з шашликами та розважальною програмою.

За словами стипендіатів програми «Завтра.UA», прибирання пляжу на «Червоному камені» – це тільки початок реалізації соціального проекту. Впродовж літніх місяців поточного року вони робитимуть чистіше ще і інші території міста. Наступний крок – житловий масив «Сонячний». Стипендіати Дніпропетровської області звертаються до всіх охочих підтримати їх устремління зробити місто чистішим і взяти участь в наступних акціях.

закрити