Статті

Засновник Wikipedia Джиммі Вейлз стане спеціальним гостем 5-го Молодіжного форуму Стипендіальної Програми Фонду Віктора Пінчука «ЗАВТРА.UA»

Джиммі Вейлз (Jimmy Wales), засновник Wikipedia, ідеолог концепції Wiki та член Опікунської ради Фонду Wikimedia, на запрошення Фонду Віктора Пінчука вперше відвідає Україну. Джиммі Вейлз стане спеціальним гостем 5-го Молодіжного Форуму Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA», що пройде у Києві 12-14 травня. Він зустрінеться зі стипендіатами програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука та виступить з промовою на урочистій церемонії нагородження Форуму, яка відбудеться в понеділок, 14 травня.

Також в рамках проекту Публічні лекції Фонду Віктора Пінчука, у вівторок, 15 травня Джиммі Вейлз прочитає лекцію «Як інтернет змінює майбутнє», слухачами якої стануть інтернет-підприємці, дипломати, студенти і аспіранти провідних ВНЗ України та переможці стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука. Фонд проведе пряму інтернет-трансляцію лекції, яка розпочнеться о 15:30, 15 травня, буде доступна на сайті korrespondent.net

У 5-му щорічному Молодіжному форумі «Завтра.UA» візьмуть участь цьогорічні переможці загальнонаціонального конкурсу Стипендіальної Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – понад 300 студентів, відібрані за результатами конкурсу з 1859 кандидатів з понад 100 вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації зі всіх регіонів України.

В рамках теми цьогорічного Форуму – «How to Create Tomorrow» – стипендіати та гості заходу спробують відповісти на питання якою буде освіта майбутнього та що потрібно вивчати в нестабільному світі; спрогнозувати найважливіші зміни в різних сферах життя, які відбудуться в наступні 30 років, а також охарактеризувати основні загрози, які стоять перед людством та підготувати оптимальний план дій для нового покоління. Перші два дні роботи Форуму будуть присвячені командотворчим та проектним тренінгам, а також розробці соціальних проектів в таких галузях, як культура, здоров’я, освіта, екологія, захист прав людини тощо.

У роботі форуму та церемонії нагородження також візьмуть участь відомі політики, представники бізнесу, політичні та громадські діячі. Вони проведуть зустрічі-дискусії зі стипендіатами та поділяться з ними історіями свого успіху. З лекціями перед учасниками Форуму виступлять: партнер Інституту стратегій «Inspira» Павло Шеремета, ректор Московської школи управління “СКОЛКОВО” Андрій Волков, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні пан Стефан Гуллгрен.

Головними задачами щорічного Молодіжного форуму «Завтра.UA» є створення мережі соціально відповідальної молоді, що об’єднує найкращих студентів України, стимулювання їх громадської активності та залучення талановитих молодих українців до соціальних ініціатив, спрямованих на розвиток країни та суспільства.

За 6 років існування програми «Завтра.UA» її стипендіатами стали понад 1700 українських студентів, Фондом було підтримано понад 40 індивідуальних проектів та ініціатив стипендіатів, реалізовано понад 60 соціальних проектів, серед яких «Заповідник», кінофестиваль «Ранок», «Мистецька майстерня» тощо.

Також стипендіати мали нагоду взяти участь у зустрічах Ялтинської європейської стратегії (YES), послухати публічні лекції таких спікерів, як 42-й президент США Білл Клінтон, прем’єр-міністр Великобританії (1997-2007) Тоні Блер, президент Ізраїлю Шимон Перес, 65-й Державний Секретар США Колін Пауелл, директор-розпорядник Міжнародного Валютного Фонду (2007-2011) Домінік Стросс-Кан, сьомий Генеральний секретар ООН (1997-2006) Кофі Аннан, лауреат Нобелівської премії миру 2006 року Мухаммед Юнус та інші, а також долучитися до проектів Фонду та PinchukArtCentre.

закрити