Статті

Українські випускники провідних світових вишів запропонували кадрову підтримку новому уряду України

Асоціації українських випускників провідних закордонних навчальних закладів, серед членів яких також є і стипендіати освітньої програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, висловили підтримку новому уряду України. Молоді фахівці звернулись до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка та членів Кабінету Міністрів України у відкритому листі, в якому виразили готовність працювати для формування якісно оновленого вищого державного апарату управління.

З повним текстом відкритого листа та переліком Асоціацій випускників, що приєднались до ініціативи, можна ознайомитись нижче.

3 березня 2014 р., м. Київ

Вельмишановний Арсенію Петровичу та члени Уряду!

Ми офіційно висловлюємо підтримку збереженню територіальної цілісності України, а також вітаємо призначення нового Уряду України. Ми готові працювати для формування якісно оновленого вищого державного апарату управління, включаючи залучення українських фахівців із закордонною освітою.

Ми – це понад тисяча випускників провідних університетів світу, які повернулися і працюють в Україні в провідних міжнародних компаніях, НУО, аналітичних центрах, фінансових установах тощо. Дипломи Гарвардського університету (США), Лондонської школи економіки (Великобританія), бізнес-школи INSEAD (Франція, Сингапур), Колумбійського університету (США), Чиказького університету (США), Університету Джорджтауну (США), університету «Коледж Європи» (Брюгге, Бельгія та Натолін, Польща), дипломи отримані в рамках програми ЄС Erasmus Mundus, випускників програми стипендій ім. Едмунда С. Маскі та багатьох інших, у поєднанні з досвідом роботи у міжнародному середовищі стануть значним внеском в успішну роботу нового Уряду України.

В цей історичний момент найгостріших зовнішніх загроз та водночас оновлення та відродження України, перед Урядом України постають значні виклики, які вимагатимуть системних кроків щодо реформування державного управління як передумови для подолання зовнішніх загроз, успішної протидії корупції та запоруки економічного процвітання України.

Ми вбачаємо за доцільне запропонувати наступні шляхи співпраці з новим Кабінетом Міністрів України:

Формування нових команд у міністерствах та відомствах;

Залучення у якості радників на постійній основі (як на платній, так і безоплатній);

Проведення регулярних консультацій та круглих столів із нагальних питань розробки галузевих політик та розвитку міністерств.

Ми звертаємося з проханням до Прем’єр-Міністра України та членів Кабінету Міністрів України у найкоротші строки визначити потреби кожного міністерства в нових кадрах.

Ми готові взяти на себе координацію конкретних пропозицій від Міністрів щодо кадрових потреб кожного міністерства. Пропозиції будуть поширені серед усіх асоціацій випускників провідних закордонних навчальних закладів в Україні. Усi резюме кандидатів, зацікавлених у посадах, будуть передані відповідним міністерствам для остаточного відбору.

Ми наголошуємо на необхідності максимальної прозорості цього процесу та будемо оприлюднювати пропозиції, отримані від міністерств, та результати відбору. Відповідно до цих показників ми будемо оцінювати ефективність нашої співпраці.

Звертаємось до журналістів та лідерів громадської думки з проханням підтримати нашу ініціативу та слідкувати за нею, надаючи платформи для її популяризації та закликаючи Уряд впроваджувати її у життя.

Щодо питань співробітництва, коментарів та пропозицій просимо звертатися до координатора ініціативи Даніїла Паськo за електронною адресою [email protected].

З повагою та готовністю до співпраці,

Гарвардський Клуб України

Асоціація випускників Лондонської школи економіки

Асоціація випускників бізнес-школи INSEAD

Асоціація випускників університету Columbia

Клуб випускникiв Джорджтаунського Унiверситету в Українi

Українська Спiльнота Оксфордського Унiверситету

Асоціація випускників бізнес-шкіл Ukrainian Global MBA League

Асоціація випускників бізнес-школи Чикагського Університету

Асоціація випускників Коледжу Європи в Україні

Клуб «Молода демократія»

Українська асоціація випускників французьких освітніх програм AUDES

Асоціація випускників програми ЄС Erasmus Mundus  

Асоціація випускників програми стипендій ім. Едмунда С. Маскі

Українська асоціація випускників програми Чівнінг (Великобританія)

Асоціація випускників канадсько-української парламентської програми

Кембриджська Спільнота України

закрити