Статті

Фонд Віктора Пінчука провів в Києві щорічний молодіжний форум освітніх програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії»

25 червня Фонд Віктора Пінчука провів в Києві щорічний молодіжний форум «Нове покоління України: творимо завтра сьогодні». Його учасниками стали понад 200 українських студентів з усіх регіонів країни: переможці стипендіальної програми підтримки талановитої молоді «Завтра.UA» та отримувачі грантів освітнього проекту «Всесвітні студії».

В рамках форуму молоді учасники обговорили проблеми та виклики, що сьогодні постали перед Україною, а також поміркували про можливі сценарії їх вирішення, та ключову роль саме нового покоління українців у впровадженні позитивних та інноваційних змін в країні.

В рамках офіційної частини заходу Фонд провів урочисту церемонію нагородження цьогорічних отримувачів грантів на навчання в найкращих університетах світу за програмою «Всесвітні студії», а також вручив нагороди переможцям особистого рейтингу стипендіатів програми «Завтра.UA».

Спеціальним гостем церемонії нагородження переможців освітніх програм Фонду став Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який вручив нагороди стипендіатам «Завтра.UA» та виступив перед ними з вітальною промовою. Він закликав кожного починати будувати нову Україну саме з себе: «Прогрес в країні це не просто рішення уряду та Парламенту, це не завдання тільки для влади країни. Прогрес – це об’єднання енергії мас, мільйонів, які хочуть досягнути мети. І ви здатні стати рушійною силою цього прогресу».

Також в рамках церемонії, з публічною лекцією перед стипендіатами виступив президент Польщі (1995-2005 рр.) Александр Квасьнєвський, який закликав молодь багато вчитися, подорожувати, а також бути активними та свідомими громадянами рідної держави. Зокрема, звертаючись до стипендіатів «Всесвітніх студій», він сказав: «Наразі у вас відкривається чудова можливість подивитись сучасний світ. Вивчайте все, що тільки можливо, як все навколо влаштовано та працює. А потім повертайтесь до України та будуйте власну країну як сучасну європейську державу. Боріться за свою країну, адже вона має всі можливості та потенціал стати однією з країн, що грають найважливішу роль в Європі. І ви вже не просто це можете, а просто зобов’язані це зробити!»

Засновник освітніх програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії» Віктор Пінчук під час свого звернення до переможців, закликав їх готуватися до боротьби за перетворення Україні: «Останні місяці в Україні формуються різні батальйони. Ми теж щорічно створюємо свій батальйон – батальйон будівельників майбутнього нашої держави. І цього року ви повинні ставитись до себе саме як до «будбата», що буде розбудовувати майбутнє України».

Серед поважних гостей церемонії нагородження також були Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, а також представники бізнесу та громадських організацій, що багато років підтримують діяльність студентських спільнот.

Менторами, які працювали під час форуму разом зі стипендіатами стали, керуючий партнер консалтингової компанії pro.mova Євген Глібовицький, відомий журналіст, блогер та засновник сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, засновник візійного проекту «Нова Україна» Валерій Пекар та президент PRP Group Наталя Попович.

Фотогалерею заходу можна переглянути в розділі «Фото та Відео» за посиланням:

zavtra.in.ua > Фото та відео > Фотогалерея

закрити