Статті

В Києві завершив роботу другий екологічний форум «Climate Change Camp», який Фонд Віктора Пінчука та Фундація Coca-Cola провели для стипендіатів програми «Завтра.UA»

Фонд Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) провів в Києві другий екологічний форум «Climate Change Camp II» для стипендіатів програми «Завтра.UA». Захід, присвячений проблемам екології, зібрав разом понад 200 учасників з усієї України: студентів-стипендіатів освітньої програми Фонду Віктора Пінчука, молодих вчених, експертів з питань екології та альтернативної енергетики, лідерів громадських організацій.

Головна мета екологічного форуму – привернути увагу соціально-активної молоді до проблем навколишнього середовища в Україні і долучити її до активної участі в реалізації проектів та ініціатив. Основними напрямками роботи учасників еко-табору цього року стали управління водними ресурсами, контроль та утилізація відходів,  «зелена енергія», а також соціальні ініціативи, що впливають на збереження загальної екосистеми світу.

Впродовж чотирьох днів роботи форуму учасники послухали лекції експертів у сфері екології, дізнались про світовий досвід боротьби з проблемами навколишнього середовища та технологіями збереження екосистем, а також попрацювали над перетворенням власних ідей та ініціатив у реальні проекти, скеровані на вирішення екологічних питань.

В рамках практичної частини заходу стипендіати займались прибранням сміття в лісопарковій зоні, а також разом з орнітологами спостерігали за птахами, досліджуючи вплив людської діяльності на їх популяції. Крім того, досліджуючи одне з ключових питань форуму  – управління водними ресурсами – учасники еко-табору відвідали з екскурсією завод «Coca-Cola Беверіджиз Україна».

Серед запрошених експертів, які поділились зі стипендіатами власними ідеями та досвідом, а також попрацювали разом з ними над проектами були: 

  • Роман Зінченко, координатор української мережі енергетичних інновацій Greencubator;
  • Юрій Пивоваренко, засновник проекту «Зробимо Україну чистою!»;
  • Іван Пасічник, засновник проекту EcoIs.me;
  • Андрій Зінченко, засновник проекту EnergyTorrent; 
  • Остап Голяка, засновник проекту BetaPlace; 
  • Олексій Рябчин, економіст – міжнародник, стипендіат програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, магістр за спеціальністю «Інновації та сталий міжнародний розвиток» (University of Sussex), дописувач у The Washington Post;
  • Наталя Заверуха, засновник проекту з обміну речами «Плюшкін» та інші.

Окрім освітніх та практичних заходів, програма форуму традиційно включала командотворчі тренінги, цікаві і динамічні завдання та активності, а також спілкування з однодумцями та друзями зі спільноти найактивніших молодих людей України.

закрити