Статті

Стипендіати "Завтра.UA" взяли участь у хакатоні IDCEE SocialBoost 2014

9 – 10 жовтня стипендіати "Завтра.UA" взяли участь у хакатоні IDCEE SocialBoost 2014, котрий проходив цьогоріч в НСК «Олімпійський» в Києві.

SocialBoostIDCEE 2014 – це 48-годинний хакатон на тему соціального підприємництва по розробці соціально-корисних інтернет-додатків та сервісів. Амбіційна команда, в складі якої 9 молодих учасників, стипендіатів програми "Завтра.UA", з різних професійних сфер, представила свій соціальний проект Smartmall і отримала широке схвалення серед менторів.

Концепцію проекту Smartmall стипендіати розробили та вперше представили на екологічному форумі "Climate Change Camp II" (14-17 cерпня 2014 року) що було проведено Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola.

Мета проекту Smartmall – зробити українські торгівельні центри комфортнішими для відвідувачів та більш дружніми до природи. Для цього стипендіати планують створити мобільний додаток на базі платформ Android i iOS, за допомогою якого екологічність українських торгівельних центрів можна буде оцінювати за кількома критеріями. Проект Smartmall був обраний шляхом голосування серед більш ніж 60 ідей, які були зареєстровані на сайті idcee.socialboost.com.ua, посівши почесне перше місце. Протягом двох днів хакатону молоді учасники удосконалювали ключові моменти проекту щодо успішної реалізації на ринку, а також співпрацювали з менторами з різних країн світу. Вагомий внесок у роботу над проектом зробив ментор Олександр Рябцев.

1927921_373986452777066_5016704961946206027_n.jpg

Перемогу в конкурсі здобув проект Ірини Славінської «Донор UA». Однак члени журі відзначили високий рівень представленого стипендіатами проекту Smartmall і дали корисні поради щодо його подальшої реалізації в майбутньому.

Підсумком роботи протягом двох напружених днів стала презентація проекту Smartmall на Startup stage, де команду представляла Ольга Холод
стипендіатка програми "Завтра.UA", студентка-генетик.

Участь в хакатоні дала можливість стипендіатам ознайомитись з вже існуючими передовими startup-проектами, відвідати цікаві лекції щодо опрацювання відкритих даних та отримати безцінний досвід.

На даний момент до команди проекту входять Ніна Кутузова (студентка-цитолог), Ярослав Денисенко (докторант INSTYTUT HISTORII im. Tadeusza Manteuffla PAN), Юлія Бусленко (студентка-медик), Ольга Холод (студентка-генетик), Павло Шевченко (студент-логістик), Дарина Степанюк (студентка-інженер), Олексій Кричевський (веб-розробник), Олена Резник (спеціаліст з реєстрації лікарських засобів) та Галина Бесчастна (кібернетик).

Стипендіати планують й надалі активно продовжувати роботу над удосконаленням та реалізацією проекту та висловлюють подяку Фонду Віктора Пінчука та фундації Coca-cola Україна за надану підтримку в розробці проекту Smartmall.

1622204_375393892636322_8828938752214430861_n.jpg
закрити