Статті

Голова Наглядової ради YES Александр Квасневський зустрівся зі стипендіатами програми Завтра.UA

29-30 травня в Києві вперше в оновленому складі зібралась Наглядова рада YES (Ялтинської Європейської Стратегії). Наглядову раду представляли Голова Александр Квасневський, Президент Польщі (1995-2005); Карл Більдт, Міністр закордонних справ Швеції (2006-2014), Прем’єр-міністр Швеції (1991-1994); Патрік (Пет) Кокс, Президент Європейського парламенту (2002-2004), Депутат Європейського парламенту (1989-2004); Вольфганг Ішінгер, Посол, Голова Мюнхенської конференції з безпеки, Старший професор Школи управління Hertie; Віктор Пінчук, Засновник YES, Засновник Фонду Віктора Пінчука та Стефан Фукс, Віце-президент «Havas Group», Виконавчий співголова «Havas Worldwide».

Члени Наглядової ради провели зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, з лідерами від політики, суспільства та дипломатичної спільноти. Також Голова Наглядової ради Александр Квасневський зустрівся з групою українських студентів-стипендіатів програми Завтра.UA Фонду Віктора Пінчука.

Протягом візиту Наглядова рада обговорювала шляхи, в які YES та її майбутня щорічна зустріч, що проводитиметься цього року вчотирнадцяте, може допомогти збереженню питання України на порядку денному світу та сприяти підтримці позитивних змін в країні.

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) – найбільший на Сході Європи суспільний інститут публічної дипломатії, який підтримує відкритий і рівноправний діалог із глобальних проблем між Європейським Союзом, Україною та іншими країнами. Це незалежна організація, яка була заснована в 2004 році українським бізнесменом та громадським діячем Віктором Пінчуком.

Щорічні Зустрічі YES стали відкритим майданчиком для обговорення та пошуку нових ідей і поглядів щодо шляхів розвитку Європи, України і всього світу. Ці заходи збирають понад 350 політиків, дипломатів, державних діячів, журналістів, аналітиків і бізнесменів із понад 20 країн світу. Діалог щодо глобальних викликів забезпечує ширше бачення внутрішньої ситуації в Україні, її розвитку і перспектив у сучасному світі та визначає її місце на міжнародній карті.

Провідні світові лідери думки представляють своє бачення нинішніх і майбутніх трендів та того, як вони позначаються на Україні. Спікерами форуму були керівники держав та урядів України, Польщі, Литви, Туреччини та інших країн. Серед лідерів думки та політиків вищого рівня, що виступали на щорічних зустрічах YES, були Кофі Аннан, Карл Більдт, Тоні Блер, Гордон Браун, Ричард Бренсон, Білл та Хілларі Клінтон, Найл Фергюсон, Йошка Фішер, Христя Фріланд, Ньют Гінгріч, Герман Греф, Аркадій Дворкович, Йоханнес Хан, Пол Кругман, Алєксєй Кудрін, Леонід Кучма, Юрій Мільнер, Кондоліза Райс, Герхард Шрьодер, Ларрі Саммерс, Радослав Сікорський, Хав’єр Солана, Шаши Тарур, Строуб Телботт, Дональд Трамп, Мохаммад Юнус, Роберт Зеллік та інші.

закрити