Статті

Посол Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі зустрівся зі стипендіатами програми Завтра.UA Фонду Віктора Пінчука

31 травня 2017 року Посол Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі зустрівся зі стипендіатами програми Фонду Віктора Пінчука Завтра.UA, метою якої є сприяння формуванню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни, яка стане генератором майбутніх змін.

В ході нефорального спілкування вони обговорили перспективи співпраці між Україною та ЄС. Зокрема в розмові йшлось про питання, що є важливими для позитивних змін в країні, такі як децентралізація, верховенство права, реформа економічної сфери, адміністрування та охорони здоров’я.

Звертаючись до молодої аудиторії, Хюг Мінгареллі зазначив, що Європейський Союз ставить перед собою дві основні задачі в Україні: допомогу у збереженні незалежності та територіальної цілісності країни та підтримку процесу реформ, спрямованих на розвиток демократії та економічної ефективності. Він відзначив, що ЄС більш активний і впливовий на другому напрямку.

Посол Мінгареллі заявив, що Україна стане ідеальним місцем для інвестицій, якщо іноземним інвесторам буде гарантовано справедливу конкуренцію та дотримання їх майнових прав, проте наразі це ще не так через корупцію. Тому для забезпечення належної роботи судів через незалежність суддів необхідно провести реформу судової системи України. ЄС, у свою чергу, надалі виступає на захист антикорупційних відомств та ділиться з ними досвідом, як це вже було у випадку з допомогою щодо електронного декларування майна.

Програма Завтра.UA регулярно проводить зустрічі для своїх стипендіатів задля обміну думками та активного діалогу між світовими лідерами та новим поколінням лідерів, що визначатимуть майбутнє країни.

закрити