YOU Camp

Фонд Віктора Пінчука надасть підтримку проектам-переможцям 2-го табору «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity»

З 10 по 14 липня 2018 року стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola провели 2-й літній табір «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity» для українських студентів. 100 учасників – 50 студентів з тимчасово переміщених ВНЗ із окупованих територій Сходу України та 50 із університетів інших регіонів – разом розробили 12 проектів, спрямованих на соціальну інтеграцію молоді в Україні. Чотири найкращі ідеї отримають фінансування від Фонду Віктора Пінчука.

Перше місце посів проект «pitBulling», який передбачає створення інформаційного ресурсу, націленого на формування умов превенції, протидії та швидкого реагування на випадки знущань (булінгу) серед школярів. Над проектом працювали Стелла Вервес, Андрій Грицай, Аїда Карабахцян, Маргарита Кольцова, Вадим Найко, Крістіна Ситник та Ольга Фокаф.

Друге місце розділили між собою проекти «Натхненні тишею» та «Вулиця ХІІ В».

«Натхненні тишею» має на меті побудову суспільства з рівними можливостями шляхом ведення просвітницької діяльності в контексті інклюзивної освіти, а саме: проведення майстер-класів, виготовлення наборів індексованих гральних карток та зйомки освітніх відеороликів. Членами команди є Тетяна Богданова, Алевтина Медвеєва, Сергій Насадюк, Станіслав Слижук, Богдан Тайнолюб, Тит Андреєв, Владислав Угляренко, Антон Ухлін, Ксенія Шепотько та Анастасія Вапірова.

Проект «Вулиця ХІІ В» пропонує проведення перфомансу на Поштовій площі задля привернення уваги до історичних подій ХІІ сторіччя та проблеми знищення історичної пам’яті. Студенти пропонують інноваційне арт-сприйняття збереження місця культурної спадщини. До складу команди увійшли: Марія Бангрович, Єлизавета Богачек, Марія Заремба, Марія Ковальська, Марина Кудактіна, Наталя Павлова, Наталя Преснакова та Анна Юрченко.

Третє місце посів проект під назвою «Увімкни світло», який передбачає проведення освітніх заходів для молоді та дітей з питань безпечного сексу та анатомо-фізіологічних особливостей організму. Над проектом працювали Лілія Аблезгова, Богдан Андрійчук, Лілія Давигора, Роман Линник, Віталій Плохушко, Роман Плохушко, Олександр Соколенко та Анна Троць.

До складу журі, що обрало переможців, увійшли: Світлана Гриценко – директор національних програм Фонду Віктора Пінчука, Денис Гурський – засновник інкубатора 1991, Олексій Рябчин – народний депутат України та Ольга Чумак – менеджер із зв’язків зі ЗМІ компанії «Кока-Кола Україна».

YOU Camp є продовженням успішної співпраці Фонду Віктора Пінчука з Фундацією Coca-Cola. У 2013-2015 роках Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola був організований екологічний табір «Завтра.UA Climate Change Camp», в рамках якого стипендіати програми «Завтра.UA» мали можливість привернути увагу громадськості до екологічних проблем та запропонувати стимули для їх рішення.

Метою програми «Завтра.UA» протягом останніх 12 років було створення нового покоління агентів змін: генерації, яка має блискучу освіту та фахові вміння, яка опанувала провідні міжнародні практики та ідеї; генерації, що відчуватиме та думатиме по-іншому, і відповідно буде спроможною зробити вагомий внесок у розбудову нової країни. Програма працює на виконання місії Фонду Віктора Пінчука з 2006 року, яка полягає у створенні можливостей для нових поколінь стати провідниками змін завтрашнього дня.

закрити