YOU Camp

Фонд Віктора Пінчука надасть підтримку проектам-переможцям 3-го табору «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity»

З 16 по 20 липня 2019 року стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola провели 3-й літній табір «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity» для українських студентів. 100 учасників – 50 студентів з тимчасово переміщених ВНЗ із окупованих територій Сходу України та 50 із університетів інших регіонів – разом розробили 10 проектів, спрямованих на соціальну інтеграцію молоді в Україні. Чотири найкращі ідеї отримають фінансування від Фонду Віктора Пінчука.

Перше місце посів проект «MOVua – вишукана твоя», який має на меті популяризувати українську мову шляхом створення можливостей заміщення суржику в повсякденному житті.

Друге місце  посів проект під назвою «ТЮ – і Ти майже Юрист», що передбачає створення інформаційного-розвантажувального контенту на юридичну тематику, зокрема, проект має на меті надавати інформацію з юридичних питань у випадку порушення прав людини у повсякденних ситуаціях.

Третє місце розділили між собою проекти «#unigender» та «Безпека очима молоді».

Проект «#unigender» націлений на боротьбу зі стереотипами, зокрема по відношенню до чоловіків.

Проект «Безпека очима молоді» спрямований на створення підґрунтя для активного залучення молоді в прийняття рішень та прогнозування потенційних змін в безпековій політиці держави, а також розуміння в цілому концепції національної безпеки та її складових.

До складу журі, що обрало переможців, увійшли: Тарас Доронюк – директор з розвитку Київської школи економіки, Світлана Гриценко – директор національних програм Фонду Віктора Пінчука, Денис Гурський – засновник інкубатора 1991, Ольга Кудіна – спеціаліст з корпоративної соціальної відповідальності компанії «Кока-Кола Україна».

YOU Camp продовжує традицію успішної співпраці Фонду Віктора Пінчука з Фундацією Coca-Cola. У 2013-2015 роках Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola був організований екологічний табір «Climate Change Camp», під час якого стипендіати програми «Завтра.UA» мали можливість привернути увагу громадськості до екологічних проблем та запропонувати їх рішення. У 2018 році Фундація Coca-Cola підтримала 2-й літній табір YOU Camp.

Метою програми «Завтра.UA» протягом останніх 13 років було створення нового покоління агентів змін: генерації, що має блискучу освіту та фахові вміння, і яка опанувала провідні міжнародні практики та ідеї; генерації, що відчуватиме та думатиме по-іншому, і відповідно буде спроможною зробити вагомий внесок у розбудову країни. Програма працює на виконання місії Фонду Віктора Пінчука з 2006 року, яка полягає у створенні можливостей для нових поколінь стати провідниками змін завтрашнього дня.

закрити