YOU Camp

Розпочав роботу 3-й літній табір “YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity”, організований програмою «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola

Розпочав роботу 3-й літній табір “YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity”, організований програмою «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola

16 липня 2019 року розпочав роботу 3-й літній табір для українських студентів “YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity”, організований стипендіальною програмою Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» за підтримки Фундації Coca-Cola. 100 студентів, серед яких 50 – із тимчасово переміщених університетів із окупованих територій Сходу України та 50 – із університетів інших регіонів, зберуться разом для розробки проектів, спрямованих на соціальну інтеграцію молоді в Україні.

На офіційній церемонії відкриття виступили заступник аташе з питань преси відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні Ілона Александрова, директорка національних програм Фонду Віктора Пінчука Світлана Гриценко, генеральний директор «Кока-Кола в Україні» Камран Іскендеров, менеджер програм Американського дому Тетяна Стрельченко, народний депутат України Мустафа Найєм, головний редактор інформаційної служби ICTV, ведуча програми «Факти» Олена Фроляк, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

YOU Camp надасть учасникам практичні навички з розробки та реалізації проектів, отримати менторську підтримку від експертів різних галузей, допоможе встановити нові корисні контакти. Студенти дізнаються, як збирати дані та обробляти інформацію, розробляти ефективні бізнес-плани, збирати кошти, а також презентувати проекти клієнтам і громадськості.

Протягом п’яти днів студенти займатимуться розробкою проектів у таких сферах, як екологія (ефективне використання водних ресурсів; утилізація сміття; зелена енергетика та енергетична ефективність; соціальні еко-ініціативи), гендерна рівність та забезпечення прав і можливостей для жінок (подолання гендерної нерівності на робочих місцях; заохочення жінок до участі в політичному житті та лідерства; боротьба з гендерним насильством; відстоювання сексуальних та репродуктивних прав), соціальні інновації та громадянське суспільство (охорона здоров’я; освіта; економіка; громадянське суспільство). Найкращі ініціативи отримають від Фонду Віктора Пінчука фінансову підтримку для їхньої реалізації у громадах по всій Україні.

YOU Camp продовжує традицію успішної співпраці Фонду Віктора Пінчука з Фундацією Coca-Cola. У 2013-2015 роках Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola був організований екологічний табір «Climate Change Camp», під час якого стипендіати програми «Завтра.UA» мали можливість привернути увагу громадськості до екологічних проблем та запропонувати їх рішення. У 2018 році Фундація Coca-Cola підтримала 2-й літній табір YOU Camp.

Метою програми «Завтра.UA» протягом останніх 13 років було створення нового покоління агентів змін: генерації, що має блискучу освіту та фахові вміння, і яка опанувала провідні міжнародні практики та ідеї; генерації, що відчуватиме та думатиме по-іншому, і відповідно буде спроможною зробити вагомий внесок у розбудову країни. Програма працює на виконання місії Фонду Віктора Пінчука з 2006 року, яка полягає у створенні можливостей для нових поколінь стати провідниками змін завтрашнього дня.

закрити