YOU Camp

Фонд Віктора Пінчука надасть підтримку трьом проектам-переможцям 4-го табору «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity»

Фонд Віктора Пінчука надасть підтримку трьом проектам-переможцям 4-го табору «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity»

Фонд Віктора Пінчука надасть експертну та фінансову підтримку проектам-переможцям 4-го літнього табору «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity», організованого стипендіальною програмою «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola. Три проекти були обрані з 16 ідей, розроблених учасниками в сферах, зазначених у «Цілях сталого розвитку: Україна».

Перше місце та 100 000 гривень на створення профорієнтаційної платформи, яка допомагає абітурієнтам свідомо обрати освіту, дісталися проекту UnitEd. До складу команди проекту увійшли: Катерина Венц, Ольга Вітенко, Анастасія Гладкіх, Юлія Гриценко, Софія Денисюк, Віталій Журба, Анастасія Красик, Єлизавета Крюкова, Богдан Лепицький, Вікторія Мосейко, Марія Мутель, Анастасія Ніколаєва та Валерій Ярмак.

Друге місце посів проект під назвою «Антибіотики не цукерки», який має на меті інформувати українців про правильне вживання антибіотиків та про антибіотикорезистентність як наслідок зловживання ліками. На його реалізацію буде надано 50 000 гривень. До команди, яка розробила проект увійшли: Богдан Авдєєв, Надія Гринів, Владислава Кожухар, Тетяна Котельникова, Марія Кулеба, Тетяна Лінійчук, Анастасія Морква, Дарина Савіцька, Анастасія Федоренко, Анастасія Хоменко та Віталія Шевелюк.

Третє місце посів проект Univera – мобільний застосунок для студентів, який спрощує взаємодію з університетом, а також об’єднує студентів, викладачів, адміністрацію та роботодавців. Членами команди проекту є: Олександра Бірюкова, Владлена Букаєва, Аліна Волкова, Тетяна Гагара, Дмитро Гаєвський, Діана Гладка, Максим Делікатний, Данило Дерменжи, Олексій Захаров, Катерина Клименко, Юлія Козішкурт, Артем Кулеша та Михайло Рак.

До складу журі, що обрало переможців, увійшли: Олександр Бартле, регіональний менеджер з регуляторної політики України, Вірменії та Молдови «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед»; Світлана Гриценко, директорка національних програм Фонду Віктора Пінчука; Денис Гурський, голова Правління SocialBoost; Ігор Ліскі, голова наглядової ради групи компаній «Ефективні інвестиції»; Діана Мироненко, директорка благодійного фонду «У нас є сили» та авторка «17 викликів Землі».

Цього року YOU Camp вперше пройшов у онлайн-форматі в зв’язку з карантинними обмеженнями. В ньому взяли участь українські студенти 1-6 курсів, половина з яких представляла тимчасово переміщені університети з окупованих територій Сходу України, а половина – університети інших регіонів. Вони разом працювали над проектами, спрямованими на сталий економічний та соціальний розвиток України.

YOU Camp продовжує традицію успішної співпраці Фонду Віктора Пінчука з Фундацією Coca-Cola. У 2013-2015 роках Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola був організований екологічний табір «Climate Change Camp», під час якого стипендіати програми «Завтра.UA» мали можливість привернути увагу громадськості до екологічних проблем та запропонувати їх рішення. У 2018 та 2019 роках Фундація Coca-Cola підтримала 2-й та 3-й літні табори YOU Camp.

Метою програми «Завтра.UA» протягом останніх 14 років було створення нового покоління агентів змін: генерації, що має блискучу освіту та фахові вміння, і яка опанувала провідні міжнародні практики та ідеї; генерації, що відчуватиме та думатиме по-іншому, і відповідно буде спроможною зробити вагомий внесок у розбудову країни. Програма працює на виконання місії Фонду Віктора Пінчука з 2006 року, яка полягає в створенні можливостей для нових поколінь стати провідниками змін завтрашнього дня.

закрити