Статті

У Київській школі економіки відбулась відкрита лекція за участі астронавтки НАСА Хайдемарі Стефанишин-Пайпер (США)

31 січня у Київській школі економіки (KSE) відбулась відкрита лекція для політичної та ділової громади Києва «Економічне майбутнє космічних досліджень для України та світу» за участі астронавтки НАСА Хайдемарі Стефанишин-Пайпер (США). Серед інших доповідачів були колишній Президент України Леонід Кучма, віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник, генеральний директор Національної космічної агенції України Юрій Алексєєв, професор Інституту космічної політики Університету Джорджа Вашінгтона д-р Генрі Хертсфельд  та перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Подію організовано KSE та Фондом Віктора Пінчука.

Конференцію відвідало близько 200 чоловік, серед яких політики, бізнесмени, дипломати, спеціалісти з питань, пов’язаних з космічною галуззю та студенти.

На зустрічі обговорювались питання перспектив розвитку дослідження космосу з особливою увагою до теперішньої ситуації космічної індустрії України та провідної практики та тенденцій у цій галузі. Особливий інтерес викликала доповідь американського професору др. Генрі Хертсфельда, у якій він розповів про західний досвід використання космічних досліджень у комерційних цілях та про зростаючий потенціал комерціалізації галузі.

Це чергова зустріч з серії відкритих лекцій, які KSE та Фонд Віктора Пінчука регулярно організують з наміром створити дискусійний майданчик  для політичної та ділової еліти України та стимулювати процес генерації нових ідей для майбутнього. Кожного разу ці конференції присвячені особливо актуальним темам для подальшого розвитку України і передбачають участь всесвітньо відомих експертів у найперспективніших сферах діяльності.

закрити