Статті

Переможці стипендіальної програми «Завтра.UA» зробили ще один крок до своєї мрії

 Вчора 31 січня 2007 року відбулась урочиста церемонія нагородження переможців стипендіальної програми „ЗАВТРА.UA”. Захід пройшов на базі авіаційного науково-технічного комплексу ім. О.К. Антонова, в ангарі, де обслуговується найбільший в світі літак АН-225 “Мрія”.

В церемонії нагородження переможців Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука „ЗАВТРА.UA” взяли участь Голова Піклувальної Ради програми академік НАН України Ярослав Яцків, астронавтка НАСА Хайдемарі М. Стефанишин-Пайпер – перша українка, яка провела понад 13 годин у відкритому космосі, всесвітньо відомий бразильський письменник Пауло Коельо, Віктор Пінчук, радник Президента Україна Олег Рибачук, перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк, український письменник Андрій Курков, та головний інженер льотно-випробувальної бази АНТК ім. Антонова Олександр Донець.

Кожен з почесних гостей вітав переможців, які представили наукові роботи за наступними напрямками: «Хімія. Фізика і астрономія»; «Інженерія, енергетика та електронна техніка»; «Історія, філософія. Культура та мистецтво, література й мова», «Науки про Землю. Матеріалознавство, гірництво та металургія»,  «Соціологія та психологія. Педагогіка і освіта. Політологія й міжнародні відносини. Право й державне управління», «Математика і механіка.  Інформатика і обчислювальна техніка», «Медицина Біологія, фізіологія, біохімія. Сільськогосподарські науки» та «Транспорт, архітектура та будівництво.  Економіка та менеджмент».

За словами засновника стипендіальної програми “Завтра.UA” Віктора Пінчука, “наша задача – це, безумовно, просування нової генерації в суспільство, бізнес та політику”.

Яскрава та ефектна церемонія нагородження стала одним з незабутніх моментів життя переможців. За один вечір вони побували всередині найбільшого у світі літака АН-225 “Мрія”, стали головними героями церемонії нагородження під час якої їх вітали спеціальні гості церемонії Пауло Коельо та Хайдемарі Стефанишин-Пайпер, а також провідні українські науковці, політики та письменники. Спілкуючись з українськими студентами американська астронавтка підкреслила, що єдиний шлях до успіху «це вчитись та багато працювати.».

Звертаючись до щасливих переможців, Пауло Коельо сказав: «Ви бачите цього величезного літака? Кожен із вас – це начебто одна з його деталей, а Україна то сам залізний птах, і ви маєте усвідомити: ця мрія злетить тільки тоді, коли кожен із вас зробить усе, що від нього залежить».

Переможці програми – це студенти старших курсів вищих навчальних закладів України, які брали участь та перемогли у загальнонаціональному конкурсному доборі, що складався з конкурсу наукових студентських робіт, які оцінювалися незалежними фаховими експертами, та очних змагальних процедур.

За результатами конкурсу переможцями Програми став 201 студент з наступних ВНЗ:

Донецький національний університет (м. Донецьк);
Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ);
Національний аграрний університет (м. Київ);
Національний університет «Києво-Могилянська академія» (м. Київ);
Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» (м. Київ);
Національний аерокосмічний університет імені Н.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” (м. Харків);
Національний гірничий університет (м. Дніпропетровськ);
Національна металургійна академія України (м. Дніпропетровськ);
Дніпропетровський національний університет (м. Дніпропетровськ);
Національний університет «Львівська політехніка» (м. Львів);
Львівський національний університет ім. І.Я.Франка (м. Львів);
Національний університет «Острозька академія» (м. Острог);
Одеський національний університет ім. І.І.Мечникова (м. Одеса);
Севастопольський національний технічний університет (м. Севастополь).

Стипендіати програми „ЗАВТРА.UA” протягом 2007 року отримуватимуть стипендію Фонду Віктора Пінчука загальним розміром 6 000 грн. на рік (500 грн. на місяць). Фонд Віктора Пінчука також планує надати їм низку додаткових можливостей для особистого розвитку, а також сприяти працевлаштуванню у перспективних сферах по закінченню вищої освіти. Зокрема, планується підтримка участі стипендіатів у наукових конференціях та короткострокових стажуваннях, надання грантів для наукової роботи, створення інформаційно-ресурсного центру, який буде функціонувати як база даних талановитої молоді України, створення на базі Фонду неформального об’єднання для проведення науково-тематичних зустрічей тощо.

закрити