Статті

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука продовжують реалізацію проекту «Заповідник-2012»

Вже шостий рік поспіль стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука продовжують реалізацію літнього соціального проекту «Заповідник-2012», головними завданнями якого є покращення екологічної ситуації у визначних культурно-історичних місцях, благоустрій музеїв та заповідників, а також привернення уваги громадськості до проблем пам’яток історії та культури України.

З 12 по 22 липня стипендіати проводили роботи в Дворічанському національному природному парку (Харківська область), унікальною особливістю якого є крейдяні схили, на яких існують рослини та тварини занесені до Червоної книги.

Стипендіати прибрали та облаштували вказівниками екологічну стежку парку, зробили урни для сміття, а також пофарбували інформаційний щит, який буде встановлено на вході до заповіднику. Крім того, співробітники природного комплексу провели для волонтерів екскурсію парком та розповіли про створення, сучасний стан та перспективи його подальшого розвитку.

З 28 липня по 5 серпня проект тривав в м. Білгород-Дністровський (Одеська область), де вже шостий рік поспіль волонтери програми «Завтра.UA» займалися благоустроєм території історико-архітектурного пам’ятника 13-15 ст. «Білгород-Дністровська фортеця».

Цього року стипендіати зосередили зусилля на благоустрої території уздовж стін фортеці та простору навколо залишків християнського храму, розташованому у Цивільному дворі. Впродовж 9 днів волонтери прибирали сміття залишене туристами, знищували небажані рослини, а вільний від роботи час присвячували спілкуванню з вихованцями місцевого дитячого будинку.

Наразі триває реалізація проекту «Заповідник–2012» на об’єкті Державний історико-культурний заповідник м. Дубно (Рівненська область). З 5 по 15 серпня стипендіати займатимуться благоустроєм території природного комплексу, а також проведуть просвітницьку діяльність серед місцевого населення і туристів, спрямовану на збереження об’єктів природно-заповідного та історично-культурного фондів країни.

До робіт на даному об’єкті долучилась також волонтер з Польщі Сільвія Кущь, яка дізналась про «Заповідник» від стипендіатів «Завтра.UA». Вона вирішила приєднатись до реалізації проекту саме у заповіднику м. Дубно, оскільки його історія пов’язана з історією Польщі.

До участі в проекті «Заповідник-2012» ще можна долучитись!

Наступні об’єкти для реалізації проекту:

Нікітський ботанічний сад, АР Крим

Дати проведення: 11 серпня – 21 серпня
Координатор проекту: Ксенія Семенова,
м. +38 063 954 85 20, e-mail: [email protected]

Шацький національний природний парк, Волинська область
Дати проведення: 27 серпня – 2 вересня
Координатор проекту: Юлія Коваль,
м. +380938247692, e-mail: [email protected]

Щоб долучитися до проекту необхідно заповнити анкету та надіслати її координатору об’єкту. Заявки на участь приймаються тільки від стипендіатів програми «Завтра.UA». Фонд Віктора Пінчука покриває витрати волонтерів на проїзд, проживання та харчування.

Слідкуйте за перебігом реалізації проекту «Заповідник-2012» на сайті стипендіальної програми «Завтра.UA» zavtra.in.ua та на офіційній сторінці програми у Facebook facebook.com/Zavtra.UA

закрити