Статті

Проект «Заповідник-2012» стипендіатів програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука було реалізовано в п`яти областях України та АР Крим

На початку вересня поточного року стипендіати Програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука завершили реалізацію проекту «Заповідник-2012», головними завданнями якого є покращення екологічної ситуації у визначних культурно-історичних місцях, благоустрій музеїв та заповідників, а також привернення уваги громадськості до проблем пам’яток історії та культури України.

Протягом літа волонтери з усіх регіонів України працювали на таких об’єктах: Тростянецкий парк (Сумська область), Дворічанський національний природний парк (Харківська область), Білгород-Дністровська фортеця (Одеська область), Державний історико-культурний заповідник м. Дубно (Рівненська область),
Нікітський ботанічний сад (АР Крим) та Шацький національний природний парк, (Волинська область).

В рамках проекту стипендіати прибирали сміття, викорчовували рослини, що руйнують старовинні будівлі, та займались благоустроєм прилеглих до пам’яток територій. Крім того, волонтери вели просвітницьку діяльність серед відвідувачів щодо збереження об’єктів природно-заповідного та історико-культурного фондів країни.

Останнім обєктом в рамках реалізаціїї проекту цього року став Шацький національний природний парк, розташований у Волинській області. Протягом тижня близько 20 волонтерів з різних регіонів України займалися благоустроєм території заповідника та докладали максимум зусиль до покращення екологічної ситуації заповіднику.

Переглянути галерею реалізації проекту «Заповідник-2012» можна на сайті програми «Завтра.UA» в розділі «Фотогалерея».

закрити