Статті

Фонд Віктора Пінчука оголошує про запуск у Дніпропетровську освітнього проекту «Всесвітні студії – інженери майбутнього»

В рамках освітньої програми «Всесвітні студії» Фонд Віктора Пінчука оголошує про запуск у Дніпропетровську регіонального проекту «Всесвітні студії – інженери майбутнього», спрямованого на формування нового покоління української професійної еліти в інженерних та технічних галузях.

В рамках проекту молодь міста Дніпропетровськ матиме можливість отримати від Фонду фінансову та організаційну підтримку для отримання магістерського ступеню в найкращих університетах світу1 в інженерній галузі, яку Фонд Віктора Пінчука вважає однією із найбільш пріоритетних для подальшого розвитку регіону та України.

Томас Вайе, заступник Голови правління Фонду Віктора Пінчука: «Запускаючи пілотний проект у Дніпропетровську, ми застосували досвід програми «Всесвітні студії» у конкретному місті, об’єднуючи міжнародну спрямованість програми та потреби конкретного географічного простору. Професійні інженерно-технічні кадри мають визначальне значення для розвитку України. Дніпропетровськ, де розташовано безліч інженерних вузів, є однією з кращих майданчиків для такого проекту. Крім того, саме в цьому регіоні Фонд сьогодні реалізовує цілий комплекс проектів у різних сферах, які покликані відкривати нові можливості для населення цієї території, і перш за все – для молодого покоління».

Гранти Фонду Віктора Пінчука в рамках дніпропетровського регіонального проекту «Всесвітні студії – інженери майбутнього» покриватимуть витрати на оплату навчання в університеті, а також інші витрати, включені університетом до загального кошторису, за навчальний період від одного до двох років. Гранти отримають найуспішніші кандидати, відібрані у ході відкритого конкурсу. Взяти участь у конкурсі проекту матимуть змогу мешканці Дніпропетровська, громадяни України віком до 35 років (на момент вступу до закордонного університету), які мають ступінь бакалавра або вище за фахом, що вимагається обраним закордонним університетом та магістерською програмою даного університету.

За умовами програми потенційні претенденти матимуть самостійно підібрати магістерську програму, подати всю необхідну документацію в університет та представити спеціальному незалежному журі проекту «Всесвітні студії – інженери майбутнього» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. Фонд Віктора Пінчука очікує, що по завершенню навчання за кордоном всі отримувачі гранту повернуться в Україну та відпрацюють за фахом щонайменше 5 років.

Крім того, потенційні кандидати мають можливість отримати безкоштовну консультацію щодо вибору освітньої програми та університету, вступу до нього, а також інших питань щодо навчання за кордоном від освітньої агенції DEC education, яка підтримує проект «Всесвітні студії – інженери майбутнього».

Прийом заявок на участь у четвертому конкурсному доборі проекту «Всесвітні студії» Фонд Віктора Пінчука розпочне вже у грудні 2012 року. Детальніше про умови та процедуру прийому заявок на отримання грантів можна дізнатись на сайті проекту у розділі «Як взяти участь».

1рейтинги The Times Higher Education World University Rankings’ Engineering & Technology та QS World University Ranking – Engineering & Technology

закрити